Változás

„Nekem ezt most nehéz feldolgozni” – Barta Sylvia fájdalmas időszakát éli lánya miatt

N.V.N.

Létrehozva: 2024.09.11.

Nehéz időszakát éli a TV2 időjárás-jelentője. Barta Sylvia kisebbik lánya egy héttel ezelőtt kirepült a családi fészekből, ráadásul igen messzire került a szüleitől.

Barta Sylvia gyermeke Hollandiában kezdte meg az egyetemi tanulmányait, egy héttel ezelőtt költözött szüleitől a távoli országba. Sylvia elárulta, milyen érzéseket kelt benne, hogy egyik napról a másikra felborult az eddigi megszokott harmonikus családi életük, ráadásul nem régen veszítette el imádott édesanyját is.

Barta Sylvia
Barta Sylvia lánya Hollandiába költözött (Fotó: Máté Krisztián)

Barta Sylvia nehezen engedte el 18 éves lányát

Az egyik szemem sír, a másik nevet. 

– A kisebbik lányom 18, a nagyobbik 20 éves. Az idősebbik gyermekem itthon maradt, a Corvinus Egyetemre jár, nemzetközi tanulmányok szakra, angol nyelven. Mind a kettő Kolossváry lány, mégis teljesen másak – kezdte a büszke édesanya a TV2 reggeli műsorában majd elárulta, kisebbik gyermeke mindig is külföldön akart tovább tanulni. – Hollandiát választotta, nem könnyű 18 évesen elengedni egy fiatal lányt, hogy egyedül éljen, és nem csak az egyetemi megpróbáltatások várnak rá, hanem egyedül kell megoldania mindent, a főzést, a mosást – fűzte hozzá Barta Sylvia.

Barta Sylvia
A TV2 időjárás-jelentője számára egy új és ismeretlen időszak kezdődött el (Fotó: Szabolcs László)

Félti gyermekét

Hogy mennyire lehet egy fiatal felnőttet felkészíteni egy új életre, ahol már szülei nélkül kell helytállnia, azt nem lehet megítélni. A TV2 sztárja bizakodó, hogy megfelelő iránymutatást tudott adni lányának.

Remélem, hogy ő megugorja magától. A felkészítés nem azon múlik, hogy megtanítod főzni vagy mosni. Ezeket pillanatok alatt meg lehet tanulni. 

Inkább a nevelés az, ami nagyon fontos, hogy eddig mit kapott az életben, helyt tud-e állni, úgy tud-e viselkedni, ahogy kell. 

– El tudja kerülni a veszélyeket, milyen társaságba keveredik – mondta, majd elárulta, egy természetes féltés van benne, hiszen gyermekeikkel mindig is harmóniában éltek.

Alapvetően szimbiózisban élünk, de a kisebbik lányom ezeket a dolgokat kicsit lazábban kezeli. Például a telefonos összeköttetést – én gyakrabban hívnám – ő nem igényli olyan sűrűn. Nekem ezt most nehéz feldolgozni, elengedni, mert nem a szomszéd utcában él egy másik lakásban, hanem Európa túlsó felén, Hágában. Több országot kell átutazni ahhoz, hogy elérjünk hozzá – mondta. A beszélgetés során elárulta, hogy nagy segítség számára, hogy túl tudjon lépni az elszakadáson az is, hogy dolgozik a televízióban, illetve edzéseket tart, ami az ideje nagy részét lefoglalja.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek