Fitt élet

Fogyókúra: Bódi Guszti és Margó búcsút intettek a tradicionális cigány ételeknek

Zs.

Létrehozva: 2024.09.26.

Fehér kenyér, zsíros ételek és a cigány konyha alapja, a nokedli szóba sem jöhet Bódi Gusztinál és Margónál, akik már jó ideje egészségesen élnek, de az utóbbi években még a régi diétájukon is szigorítottak. A céljuk szívügy: minél több időt szeretnének eltölteni a gyerekeikkel és az unokákkal.

Bódi Guszti és Margó szinte minden fellépésükön megkapják a gratulációt, hogy milyen jó karban tartják magukat. A nézőknek igazuk is van, a 66 és 63 éves előadók kifejezetten fitt formában vannak. A fellépéseket végig tudják táncolni és énekelni, a korosztályuktól eltérően nem kapkodnak koncert közben levegő után, a ruhák pedig csinosan állnak rajtuk. Az egészséges életmód első körben kényszerű választás volt a házaspár számára, mostanra azonban a mindennapjaik szerves részévé vált. Oly annyira, hogy még a tradicionális cigány szokások egy részét is elhagyták. 

Bódi Guszti Bódi Margó
Bódi Guszti és Margó fitt formában 2024 szeptemberében (Fotó: Bódi Margó)

Bódi Guszti szívgondjai miatt hoztak döntést

Az énekes páros tíz évvel ezelőtt döntött úgy, hogy életmódot váltanak, ebben komoly szerepe volt Guszti 2009-es infarktusának és az azt követő számos egészségügyi problémájának. A házaspár akkor úgy gondolta, hogy ha folytatják ugyanazt az életmódot, mint amit előtte, akkor nem sok idejük marad arra, hogy kiélvezzék a családi életüket. Azt a szövetséget, amely mindennél fontosabb számukra, amiért végigküzdötték az életüket. A fogyókúra nem volt egyszerű, de ma már úgy gondolnak vissza rá, mint életük legjobb döntésére. 

Már tíz éve odafigyelünk az étkezésünkre, a zsíros ételeket, a sült oldalast vagy épp a pörköltet, ha lehet, kihagyjuk. Ha mégis az kerül az asztalra a gyerekek miatt, akkor viszont kizárólag kovászos uborkával vagy édesítőszerekkel készült csalamádéval esszük

 - kezdte a megszólalását Bódi Guszti felesége.

Jó okunk van arra, hogy odafigyeljünk magunkra: még sokáig szeretnénk élvezni a gyermekeink és az unokáink társaságát. 

Bódi Guszti Bódi Margó
Bódi Guszti és Margó még sok időt szeretne az unokákkal tölteni Fotó: Bódi

Margó azt is megosztotta a lapunkkal, hogy milyen komoly döntéseket kellett meghozniuk az életmódváltással kapcsolatban: 

A cigányok legfőbb étele a nokedli. Ha egy lányt férjhez akarnak adni, a vőlegény első kérdése, hogy a lány tud-e nokedlit szaggatni. Ha a válasz igen, akkor mehet a frigy. Ennek fényében tessék elképzelni, hogy Gusztival egyetlen falat nokedlit sem ehetünk. Ahogy fehér kenyeret sem. Azt szerintem évek óta nem ettem... Még sincs hiányérzetem! Megy az idő, rohan el felettünk. Gusztival a fiatalkorunkat elvitte a szegénység és az is, hogy fiatalon házasodtunk. Most végre úgy élünk, hogy nem kell nélkülöznünk és nagy család vesz minket körül. Ha mi most megengednénk magunknak, hogy kövéren, mindenféle betegséggel feküdjünk délutánonként a tévé előtt, akkor biztosak lehetünk benne, hogy nem sokáig élvezhetjük a munkánk gyümölcsét. 

Az énekesnő arról is beszámolt, hogy Guszti a hét minden napján edz, futógépen kardiózik, aztán súlyzós gyakorlatokat végez, Margó pedig minden nap 7 km-t kocog a lakhelyükhöz közeli területen. 

Gusztinak a magas cukra miatt eleve nagyon fontos, hogy sportoljon, neki a gyógyszer mellett szúrnia is kell magát, nekem pedig szintén létkérdés a jó kondíció, hiszen a fellépések mellett háztartást is vezetek

- magyarázta Bódi Margó, aki hozzátette:

Bódi Guszti Bódi Margó
"Most végre úgy élünk, hogy nem kell nélkülöznünk" (Fotó: Bódi Margó)

Most már nincs más dolgunk Gusztival, mint élvezni az életet. Nagyon szeretünk fellépésekre járni, fantasztikus közönségünk van minden helyszínen, akiken érezzük, hogy nagyon szeretnek minket. Ennél többet nem is kívánhatnánk az élettől.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek