Duna

Bréking: Varga Viktort nem engedik vissza a saját házába a dunai árvíz miatt

M. K.

Létrehozva: 2024.09.18.

Az énekes felkészült a közelgő árvízre, arra azonban nem, hogy egyszer csak nem engedik vissza a saját otthonába. Varga Viktor jelen percekben is ott vár és szeretne hazamenni.

Varga Viktor nem mindennapi szituációba keveredett, elindult otthonról mit sem sejtve, majd órákkal később azzal találta szembe magát, hogy nem mehet haza.

Varga Viktor
Árvíz 2024: Varga Viktor háza ártérben van, eddig bemehetett kenuval, most viszont már nem engedik haza (Fotó: Máté Krisztián)

Varga Viktor gyűlést szervezett

Viktort telefonon értük utol, aki épp a háza közelében rostokol.

Nem vagyok jól, nem akarnak minket hazaengedni. Ezt el kell intéznem valahogy. Eljöttem otthonról egy szál edzőruhában edzeni, és most itt vagyok, hogy nem mehetek haza, mert a kerületi önkormányzat úgy rendelkezett, hogy nem biztonságos, és meg akarnak védeni minket. Csakhogy szerintem nincs itt semmiféle veszély, fél méteres a vízállás, és nem mehetek be, értetlenül állok a dolog előtt. Eddig ilyenre még nem volt példa soha. Ezt most találták ki, eddig bármikor hazahajózhattam. Mindenkinek van kenuja, aki ezen a területen lakik, úgy járunk dolgozni, hogy átkenuzunk, utána pedig beszállunk a kocsiba.

Viktor tanácstalannak érzi magát a helyzetben:

Ideszerveztünk most egy gyűlést és idehívtunk egy tévéstábot is. Megpróbálunk kiokoskodni valamit, de nem tudom, mi lesz belőle. Nekem ez az életem, ezzel nincs semmi probléma. Gond akkor van, ha elkezdenek korlátozni. 

Engem nem kell megvédeni, sem másokat, akik itt élünk. Mi ezt választottuk. Tudtuk, hogy mivel jár ez.

Egyébként is lenne nehézség

Varga Viktor árvízveszélyes házát öntötte már el a víz, így különösebben nem idegeskedett a mostani történések miatt, de azért nyilván nem zökkenőmentes, amikor az alsó szint víz alatt van. Az énekes néhány napja nekünk adott interjújában elmesélte, mire számít:

Az a baj, hogy kútvizem van, és ilyenkor nincs itthon víz, nem lesz használható WC-m és fürdőm sem. De az jó, hogy az ingatlan azért lakható marad. Most bő másfél méteres víz magasságot ígérnek, ami több mint decemberben volt, ez kenus közlekedést jelent.

 Ilyenkor szétázik az elektronika, ami az alsó szinten van, az mind víz alá kerül.

Meleg víz és WC nélkül azért nagyon húzós. Hosszútávon kelleni fog majd valahogy egy extra túlélő megoldás ezekre a hetekre. A jurtám már nem tud elázni, mert a decemberi árvíz után felemeltük 4 méter magasba, kapott egy lábazatot.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek