Gyász

Elhunyt a country zene koronázatlan királya, már együtt van imádott testvérével

K. C.

Létrehozva: 2024.09.15.

84 éves korában elhunyt Tommy Cash countryzenész.

Nyolcvannégyéves korában elhunyt Tommy Cash countryzenész – jelentette be a Johnny Cash Múzeum. Cash 2003-ban bátyja, Johnny halálát követően vitte tovább az örökségét, mint countryzenész, és kiadta a Fade To Black: Memories Of Johnny című tribute albumot.

gyertya, gyász, halálhír
Fotó: Unsplash.com (illusztráció)

Az Icon Entertainment alapítója és vezérigazgatója, Bill Miller, aki elindította a Johnny Cash Múzeumot Nashville- ben , így nyilatkozott a súlyos veszteség kapcsán: 

- Shannon (Miller) és én tegnap este elveszítettünk egy nagyon-nagyon kedves barátunkat. Több mint 50 éve ismertem. Tommy Cash hűséges támogatója volt a Johnny Cash Múzeumnak, családunk nagyon szeretett tagja lett, valamint a zeneipar nagyra becsült tagja. Ez a nagyszerű ember nagyon fog hiányozni a barátainak és a sok hűséges rajongójának szerte a világon. Kérlek, tartsátok meg imáitokban Tommy szeretett feleségét, Marcyt és családját.

Tommy Cash az Arkansas állambeli Dyessben született 1940. április 5-én, miután befejezte a középiskolát, bevonult a hadseregbe, és DJ-ként dolgozott az Armed Forces Radio Networknél. Együtt játszott Hank Williams Jr blues és country énekessel, és 1965-ben megkötötte első lemezszerződését.

Négy évvel később kiadta a Six White Horses című dalát, amelyet a meggyilkolt amerikai politikai szereplőknek, John F Kennedynek , Robert F Kennedynek és Martin Luther King Jr. emlékére szentelt. Cash a Rise And Shine, az I Recall A Gypsy Woman és a One Song Away című dalainak köszönhetően vált ismerté, és feltűnt a 2016-os The River Thief című tinifilmben Paul Johansson színész mellett.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek