Nemes ügy

„Kutya kötelességem a jó dolgok mellé állni!” – Erdei Zsolt rendőrárvákon segít

Létrehozva: 2024.09.12.

Ha segítségre van szükség, ő azonnal mozdul: az egykori félnehézsúlyú és cirkálósúlyú profi ökölvívó világbajnok védnökként vesz részt a Police Fight Challenge elnevezésű jótékony célú küzdősport rendezvényén, ahol szolgálatteljesítés során megsérült rendvédelmi dolgozóknak, illetve a szolgálatteljesítés közben életüket vesztő rendőrök családjainak és a közvetlen hozzátartozóinak nyújt támogatást.

A Budapesti Rendészeti Sportegyesület 2024. szeptember 28-án második alkalommal tervezi megrendezni Police Fight Challenge elnevezésű jótékony célú meghívásos küzdősport rendezvényét a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Dr. Koltai Jenő sportközpontjában, amelyen Magyarország fegyveres testületei és rendvédelmi szervei, valamint a Nemzeti Adó és Vámhivatal hivatásos állományú tagjai, továbbá a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi karának hallgatói és az osztrák rendőrség hivatásos állományának sportolói nevezhetnek.

Erdei Zsolt
Az esemény egyik védnöke, Erdei Zsolt. Mellette Bedő Zsolt rendőrnyomozó, a 2023-as Police Fight Gála győztese a 86 kg-ban. Fotó: policefight.hu

A gála megrendezése során befolyt összeg a szolgálatteljesítés során megsérült rendvédelmi dolgozóknak segítséget nyújtó Szolgálat-Teljesítés Közben Közhasznú alapítványt támogatja. Továbbá az idén meghívják a szolgálatteljesítés közben életüket vesztő rendőrök családjait és közvetlen hozzátartozóit is.

A versenyeket ökölvívás és kick-box K1 szabályrendszerekben rendezik meg, melyet a korábbi gyakorlatnak megfelelően a sportági szakszövetségek támogatják. Az előző gálához hasonlóan az egyik védnök továbbra is Erdei Zsolt profi ökölvívó világbajnok lesz.

20240715_erdei zsolt_MK_MW_bulvar_14
Erdei Zsolt azonnal igent mondott a felkérésre, hiszen ha egy rászoruló segítséget kér, ő azonnal megy Fotó: Máté Krisztián

Erdei Zsolt: Az ember valahogy úgy van kódolva, hogy a gyengébbnek segít…

Az ország kedvence szerint szinte „kötelező” segítséget nyújtania azoknak a családoknak, akik iszonyatos nehézségeken mennek keresztül. Madár így nyilatkozott a témában: 

Azt hiszem, hogy az ember valahogy úgy van kódolva, hogy a gyengébbnek segít… Az elesettet felkarolja, ha módjában áll, amennyit csak lehet, annyit enyhítsen az esetleges fájdalmán. Én legalábbis így vagyok bekötve. Nehéz téma ez. Ha belegondolok, hogy a rendőr árvák mit érezhetnek, hogy azok a rendvédelmisek, akik maradandó sérülést szenvedtek akkor, amikor békés állampolgárokat védtek...

 – magyarázta a világbajnok, majd így folytatta: 

240527_0009_FI
Madár mindig is a gyengébbek védelmezője volt Fotó: Földi Imre

Fontos megmutatnunk, hogy együttérzést fejezünk ki az irányukban, és azzal talán egy pici enyhülést tudunk hozni nekik. Nekem közszereplőként az ilyenfajta szerepvállalásom majdnemhogy kötelező. Hogy felhívjam mások figyelmét arra, hogy létezik egy ilyen esemény. Kutya kötelességem a jó dolgok mellé állni! Amikor valóban és ténylegesen segítve van azokon a családokon, akik erre rászorulnak vagy megérdemlik, természetesem ott a helyem.

– magyarázta a bajnok, aki hozzátette: a rendezvény teljes jegybevétele az alapítvány támogatását szolgálja. 

A rendezvény weboldalán a www.policefight.hu/licitalhato-termekek/ található relikviák és felajánlások licitálásából befolyt teljes összeg szintén a Szolgálat-Teljesítés Közben Közhasznú alapítványt támogatja.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek