árvíz

Freddie: „Nagyon jó látni, hogy bajban milyen erővel összetartanak az emberek”

M. K.

Létrehozva: 2024.09.18.

Az énekes tavaly megnyitott kézműves fagylaltozója Szobon, az ártérben található, ezért sürgős intézkedések voltak szükségesek ahhoz, hogy a víz elől menteni lehessen azt, ami menthető. Freddie a Borsnak adott interjújában elárulta, hogy milyen akadályokkal kellett szembenézniük.

Freddie nemrég videóüzenetben jelentkezett közösségi oldalán, ahol beszámolt arról, hogy kávézójában nem mindennapi segítséget kapott a berendezés mentéséhez.

Freddie, Freddie Fehérvári Gábor Alfréd
Árvíz 2024: Freddie tavaly megnyitott fagylaltozóját el fogja önteni a dunai árvíz (Fotó: Nemeth Andras Peter )

Amennyire lehetett, felkészültek

A helyiségben lévő 450 kilogrammos fagylaltpultot nem volt egyszerű feladat elmozdítani, arról nem is beszélve, hogy az utca lejtős és macskaköves is.

„Vasárnap sikerült mindent kirámolni az üzletből, szerencsére itt csak egy vendéglátó egységről beszélünk, nem pedig lakóépületről, nem az életünket veszélyezteti a víz. Van egy fantasztikus üzletvezetőm, aki nélkülem is érzékelte, hogy sürgősen meg kell tenni az óvintézkedéseket, így gyakorlatilag vasárnapra már mindent megszervezett: 

szerzett embert és eszközt is annak érdekében, hogy a lehető leggyorsabban és legpraktikusabban ki tudjunk pakolni. Hálás vagyok a szobi művelődési háznak is, akik azonnal felajánlották, hogy hozzájuk mindent átpakolhatunk, és azoknak, akik ismeretlenül is feláldozták a vasárnapjukat, hogy segítsenek egy üzletet kiüríteni. Egy barátom ma reggel még arról is tájékoztatott, hogy a bejárati kapunkat is felpakolták homokzsákokkal, ettől még persze be fog menni a víz, de remélhetőleg a hordalék nagy részét legalább kint tartja majd

— kezdte az énekes.

A SzerencseSzombat műsorvezetője ugyanakkor elmondta, boldoggá teszi, hogy a nehéz helyzetben mennyire szorosra zárnak az emberek.

„Jó érzés egy olyan közösség tagjának lenni, akikre számíthatok. Azt hiszem, talán az elmúlt 2 évemnek köszönhetem, hogy most ennyire örülhettem a segítségnek, enélkül nem ment volna. 

Eleve nem szeretek segítséget kérni, ezt még tanulom, inkább én szoktam segíteni másoknak. 

De ez egy jó visszaigazolás és szívmelengető élmény, hogy amikor baj van, akkor nem marad az ember magára, hanem számíthat másokra is. Olyanokra, akik nem számon kérik később, vagy feltételhez kötik, hanem felmérik, hogy mekkora szükség is van rájuk adott pillanatban.”

Freddie beletörődött

Freddie szomorúan mesélte el, hogy ekkora várható vízmagasságnál szinte izgulni sem kellett, elfogadta, hogy minden víz alá kerül. 

Sajnos az első pillanattól kezdve teljesen egyértelmű volt, hogy a víz be fog törni. Hogy mellkasig vagy derékig fog érni, tulajdonképpen teljesen mindegy, hiszen az aljzatok mind víz alá fognak kerülni és akár hetekig is eltarthat, most két hetet jósolnak, el lehet képzelni, mi marad utána. Győri származású vagyok, pontosan tudom, mit jelent homokzsákokat pakolni, eszméletlen sokan vannak kint a gátakon, országszerte. De bármekkora veszély is van, jó látni és tapasztalni, hogy mennyire összekovácsolódunk ilyen helyzetben, és nem kérdez senki semmit, csak csinálja, önzetlenül.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek