Örökség

Harry herceg hamarosan a királyi család egyik leggazdagabb tagjává válik

K.B.

Létrehozva: 2024.09.09.

A tékozló hercegre pénzeső fog hullani szeptember közepén.

Bár eddig sem panaszkodhatott Harry herceg az életkörülményei miatt, hamarosan még ennél is gazdagabbá válik, köszönhetően a dédnagymamájának, Erzsébet anyakirálynének. A 2002-ben megboldogult anyakirályné ugyanis egy pénzügyi alapot hozott létre még 1994-ben, hogy biztosítsa a leendő dédunokái jövőjét. Az unokákra jutó összeg körülbelül 19 millió font koponyánként, és ezt az elképesztő összeget két részletben öröklik meg a családtagok, a 21. és a 40. életévük betöltésekor. Harry herceg pedig a jövő héten fogja betölteni a negyedik x-et.

Harry herceg
Harry herceg a család egyik leggazdagabb tagjává válhat /Fotó: Anadolu via AFP

Szeptember 15-én ünnepli 40. születésnapját a tékozló herceg, ebből az alkalomból pedig 3,7 milliárdnyi forintnyi vagyonhoz férhet hozzá a dédnagymama jóvoltából. A palota egyik munkatársa így nyilatkozott a pénzosztásról a Metronak:

Ezt a pénzügyi alapot Erzsébet anyakirályné hozta létre, hogy később adómentesen adhassa át a birtoka egy részét a dédunokáinak. Ez egy nagylelkű gesztus volt, amellyel gondoskodni akart róluk. 

- nyilatkozta egy bennfentes a lapnak, aki elárulta azt is, hogy nem csak Harry és a testvére Vilmos herceg jogosult a pénzre, ugyanúgy megkapják ezeket az összegeket az unokatestvéreik is. Harry azonban annak ellenére, hogy már nem a hivatalos dolgozója a királyi családnak, rengeteg pénzt keresett az elmúlt években.

A Spare című könyve például az eladási listák élére ugrott, és a kiadatása óta körülbelül 22 millió fontot termelt a hercegnek, akinek így a feleségével együtt 45 millió fontra rúg a közös vagyona

- tette hozzá a lap.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek