Királyi család

III. Károly készen áll arra, hogy békét kössön Harry herceggel – ám ennek van egy feltétele

H. A.

Létrehozva: 2024.09.10.

Ha eljön az ideje, talán sikerült békét kötniük egymással.

III. Károly kisebbik fia, Harry herceg feleségével, Meghan Markle-lel 2020-ban hagyta el az Egyesült Királyságot, és mondott le a vezető királyi tisztségéről. A házaspár jelenleg is Amerikában él két gyermekével, Archie herceggel és Lilibet hercegnővel. Mindeközben a kapcsolatuk igencsak megromlott a királyi család többi tagjával, miután nem egyszer nyilvánosan kritizálták őket, valamint Harry egy önéletrajzi kötetben, a Tartalékban további bennfentes információkat is megosztott. Mindezek dacára apja, Károly király a szóbeszéd szerint továbbra is szeretné, ha sikerülne békét kötnie a fiával.

Harry herceg
Károly király kész lenne békét kötni Harryvel / Fotó: Anadolu via AFP

Úgy gondolom, a király nyilvánvalóan szeretne valamikor kibékülni a fiával. Nem utolsósorban azért, mivel szeretné többet látni az unokáit, Archie-t és Lilibetet. Csak egyszer vagy kétszer találkozott velük, és ez egy nagyon tragikus helyzet. De amíg nem lesz sokkal fittebb, és nem érzi úgy, hogy képes megbirkózni a számára nem megterhelő helyzetekkel, addig nem hiszem, hogy sok előrelépést fogunk látni ezen a téren

– nyilatkozta a királyi szerző, Phil Dampier a Mirror beszámolója szerint.

III. Károly még februárban jelentette be – miután prosztata megnagyobbodás miatt műtéten esett át –, hogy rákot diagnosztizáltak nála. A brit uralkodó ezután egy időre visszavonult a közfeladatok ellátásától, néhány hónapja azonba visszatért, és – bár továbbra is kemoterápiás kezelés alatt áll – a bennfentesek elmondása szerint már nagyon jól van. 

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek