Rákbetegség

Kamilla kikotyogta: így van most a rákbeteg III. Károly király

Bors

Létrehozva: 2024.09.04.

A királyné nem tudott kitérni a válaszadás alól. Azt azonban nem árulta el, az uralkodó a rák mely típusával küzd.

Kamilla királyné elárulta, hogy van most III. Károly király. A brit uralkodónál, aki az év elején prosztata megnagyobbodás miatt esett át egy rutin beavatkozáson, rákbetegséget diagnosztizáltak, és jelenleg is kemoterápiás kezelés alatt áll.

The King Attends the Braemar Gathering
Károly nem hagyott fel munkája elvégzésével. (Fotó: Northfoto)

Kamilla királyné azt nyilatkozta egy rákkutató központ megnyitóján, hogy a kezelések még tartanak és Károly nagyon jól van. A palota még mindig nem árulta el, hogy a királynak milyen típusú rákja van, de megerősítette, hogy nem prosztatarák. Úgy tudni, hogy az uralkodó és orvosai is rendkívül pozitívak - írja a Metro.

Az év eleji lesújtó diagnózist követően Károly áprilisig visszavonult a közfeladatoktól, azt követően azonban már több nyilvános eseményen is megjelent. Több programját ugyanakkor lerövidítették, hogy a köztudottan munkamániás király a gyógyulásra koncentrálhasson. Több időt szán magára a szintén rákbetegséggel küzdő Katalin hercegné, aki egy hasi beavatkozást követően, márciusban jelentette be a megrázó diagnózist. A hercegné megelőző kemoterápiás kezelésen esik át, és mióta az orvosok közölték vele a hírt, csak kétszer jelent meg személyesen a nyilvánosság előtt, ideje nagy részét családja körében, a stresszes feladatoktól visszavonulva tölti. Nyári felbukkanásaival ugyanakkor sokakat megnyugtatott, mert láthatóan megőrizte vidámságát és egyre erősebbnek tűnik.

A betegség csak még közelebb hozta egymáshoz Katalint és Károlyt. A bennfentesek szerint egymásra támaszkodnak, és mivel hasonló a helyzetük, tökéletesen megértik, hogy a kezelések hatására mindkettejüknek vannak jobb és rosszabb napjaik.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek