GYÁSZ

Lagzi Laci halála megrázta a mulatós világot, Jolly sem tér napirendre

mkb

Létrehozva: 2024.09.06.

Lagzi Laci halálhíre megrázta az országot. Tarcsi Zoltán Jolly nemcsak kollégájának, de barátjának is tartotta a mulatós zenészt, megható, mit mondott róla.

Elsőként Galambos Lajos számolt be barátja, Kozelka László, azaz Lagzi Laci váratlanul tragikussá váló állapotáról, majd halálhíréről. A mulatós énekest nemcsak a közönsége, de pályatársai is szívükbe zárták, barátjukként tekintettek rá, s nem térnek magukhoz a lesújtó hírek óta.

Lagzi Lajcsi és Lagzi Laci
Kozelka László, azaz Lagzi Laci váratlan hirtelenséggel lett rosszul, a tragédiáról Lagzi Lajcsi beszélt először, azóta pedig pályatársai is gyászolják (Fotó: Facebook/Lagzi Laci)

Tarcsi Zoltán Jolly: „Szerettem őt, és ő is engem”

A mulatós zene koronázatlan királya, Jolly megtörten nyilatkozott a Borsnak Lagzi Laci halálhíre után:
Letaglóztak a hírek, hiszen nagyon jóban voltunk. Szerettem őt, és ő is engem, igazán jó kapcsolatunk volt, a gyermekének az esküvőjén én voltam a fellépő! Nemcsak kollégák voltunk, hanem bátran mondhatom, barátok is. A nyári őrület kissé elsodort minket egymástól, de korábban sokszor találkoztunk fellépéseken, tévéfelvételeken. 

Életvidám, fiatal, igazán jó embernek ismertem meg, nem is sejtettem, hogy a napokban ilyen borzasztó hírekkel találom szemben magam. És sajnos nem ő az egyetlen, az elmúlt időszakban több barátomat is így veszítettem el: egyszer csak összeestek, és vége volt. Fiatal emberekről beszélek. Borzasztóan elszomorító, még mindig alig tértem magamhoz…

– mondta Jolly.

Lagzi Laci utolsó koncertje

Lagzi Laci kapcsán egyik másik zenésztársa, az Eldorado együttes gitárosa, Illés Attila így fogalmazott:
Lesújtott a tragikus hír. Múlt szombaton még együtt dolgoztunk Kemenesszentmártonon, én ugyanis technikai szolgáltatással is foglalkozom, hangosítottam azon a koncerten. Ez volt az első, és hát sajnos az utolsó ilyen fajta közös munkánk. De korábban többször találkoztunk már, például tévéfelvételeken. Csupa szív, jó embernek ismertem meg. Az utolsó találkozásunkkor olyan volt, mint máskor, senkinek eszébe sem jutott, hogy hamarosan ekkora tragédia történik – mondta megtörten az Eldorado zenekar tagja, Attila.

A Bors felkereste Kozelka László egy másik zenésztársát, barátját, Postás Józsit is, aki megtörten csak annyit mondott: egyelőre nem találja a szavakat, szeretné csendesen gyászolni a barátját.

Az Eldorado együttes gitárosa, Attila ott volt Lagzi Laci utolsó fellépésén (Fotó: Facebook)

Lagzi Lajcsi: „Komoly terveink voltak"

Lagzi Laci válságos állapotáról, majd tragikus haláláról Lagzi Lajcsi adott bírt a Borsnak még csütörtökön, akkor így fogalmazott:
Kozelka Laci volt az egyedüli, akire tőlem a „Lagzi” név átruházásra került. Nem feltétlenül a technikai, vagy a hangszeres tudása, hanem mindenképpen az emberi személye és nagysága miatt döntöttem így. Egy kitűnő barát, egy nagyszerű munkatárs, aki soha nem akart annál több lenni, mint ami valójában volt. Komoly terveink voltak, ugyanis az újonnan szervezett zenekaromnak oszlopos tagja lett volna. Laci családja értesített vasárnap, mély megdöbbenéssel fogadtuk a hírt, de abban bíztunk, hogy nem következik be az az állapot, ahol most tartunk. Sajnos ma már arról beszélünk, hogy búcsúztatjuk Lacit.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek