Búcsú

"Látni akarod a nagymamádat?" Szívszaggató részletek derültek ki Harry herceg gyászáról

K.B.

Létrehozva: 2024.09.20. 09:30

A herceg nem ért oda időben, hogy elbúcsúzzon a királynőtől.

2022. szeptember 8-án gyászba borult a világ, amikor távozott az élők sorából II. Erzsébet királynő az Egyesült Királyság szeretett uralkodója. A királynő azonban nemcsak egy nemzetközösség vezetője volt, hanem egyben nagymama is volt, aki imádta az unokáit, köztük a tékozló Harry herceget is. Nem véletlen hát, hogy a királynő utolsó napjaiban a herceg is hazarepült a feleségével Amerikából, hogy el tudjon búcsúzni a nagyanyjától. Az új uralkodó Károly király azonban nem engedte, hogy a vérrokonokon kívül bárki meglátogathassa az édesanyját, így Meghan Markle és Katalin hercegnő nem utazhatott Balmoralba. Harry herceg így egyedül pattant fel egy magángépre, hogy találkozhasson még egyszer utoljára a nagymamájával. 

Diana And The Queen
II. Erzsébet és Lady Diana
Harry herceg számára örök fájdalmat fog jelenteni, hogy se az édesanyja, sem a nagyanyja halálának pillanatában nem tudott jelen lenni /Fotó: Getty Images / hot magazin

Harry herceg azonban elkésett, a gépen utazva az internetről tudta csak meg, hogy elhunyt a nagymamája - erről a Spare (Maradék) című könyvében árult el részleteket.

Amikor a gép ereszkedni kezdett, a telefonom pittyent egyet, Meghan írt egy üzenetet: Hívj fel, ha ezt megkapod. Ezután megnéztem a BBC honlapját, ahol a címlapon két mondat volt: A nagymamám meghalt, az apámból pedig király lett

 - idézte Harry herceget a DailyStar.

Miután megérkezett Balmoralba, Harry herceget a nagynénje Anna brit királyi hercegnő fogadta, aki egyetlen kérdést tett fel neki:

Megkérdezte, hogy látni akarom-e a nagymamámat. Azt válaszoltam igen, látni szeretném

- írta Harry herceg a Spare című könyvében.

A herceg fájdalmáról Robert Jobson királyi szakértő árulta el részleteket a lapnak. Az író szerint Harry herceg mindenképpen ott akart lenni a nagymamája mellett az utolsó pillanatokban, ugyanis egész életében emésztette őt a tudat, hogy nem volt ott az édesanyjával amikor Diana hercegnét halálos baleset érte. Így azonban a két legjobban szeretett családtagját veszítette el úgy, hogy nem tudott ott lenni elbúcsúzni.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek