Vallomás

"Ideig-óráig tudok haragudni a férjemre" - Liptai Claudia a házasságáról vallott

Bors

Létrehozva: 2024.09.04.

Százféle szerepben él, de a két legfontosabb a feleség és az anya szerepe. Az ő családjukban is vannak összezörrenések, ám nemrég örömteli mérföldkőhöz érkezett az élete: lánya felnőttkorba lépett. Liptai Claudia elmesélte, hogyan élte ezt meg, és mi volt az, amivel felkészítette idősebbik gyermekét az életre.

Színésznő, műsorvezető, médiasztár: ez mind Liptai Claudia. Sokan temperamentumosnak ismerik, és leginkább a képernyőn való megjelenéseivel azonosítják, holott ő kíváncsian és szeretettel fordul mindenki felé. Nem lehet skatulyába dugni, de vannak szerepei, hiszen amellett, hogy milliók életébe lép be olykor akár a televízión – most éppen a szeptember 7–8-ától a dupla adással induló Sztárban Sztár All Starsban – akár a színházon keresztül, a hétköznapokban feleség és anya. Kisebbik gyermekével, a nyolcéves Marcellel nagyon szoros a kapcsolatuk. Van egy szokásuk: minden évben elkészül egy fotó, amin a kisfiút az édesanyja strandolás közben magához ölelve felemeli.

HOT FELTÖLTÉS LIPTAI CLAUDIA
Liptai Claudia egyszerre több szerepben is tündököl (Fotó: hot! magazin archív)

„Marcikám, amíg élek, emellek” – írta az idei képhez még a nyáron, mert a nyolc év dacára Marci még kisgyerek. Nem így lánya, Panka, aki nemrég betöltötte a 18. évét, ami sok szülőnek felfoghatatlan mérföldkő.

– Azt sem tudom még felfogni, hogy gyerekeim vannak – mondta erre nevetve. – Mert a mai napig képes vagyok a fejemben tizenhét éves lenni, aki még egyáltalán nem is gondolt erre.

Úgy érzi, ez teljesen normális, hiszen az ő személyisége, mint minden emberé, megannyi részből áll össze. Benne ott él az a tinédzser, aki mindig nyitott az önfeledt szórakozásra, és a két gyerek anyukája is.

– Ez a kettő pedig furcsán, de találkozik bennem egymással – mondta.

Liptai Claudia szeretné átadni azt, amit fontosnak tart

Méghozzá úgy, hogy utat mutat csemetéinek. Pankának is azt az utat mutatta, amelyen ő maga is elindult annak idején, és amely sikeres nővé tette. Nem meglepő, hogy a fiatal felnőtt lánya az édesanyjával ugyanúgy ABBA-t hallgat, mint ahogyan Claudia is azt hallgatott az ő anyukájával. A nyitottság és befogadás egyensúlyában hisz, és amúgy sem túl szigorú szülő.

– Mindig úgy gondoltam, hogy nem erőltethetem rá a lányomra, amit én szeretek – mondta a hot! magazinnak a műsorvezető a Sztárban Sztár All Stars sajtótájékoztatóján. 

Csak tovább szerettem volna adni neki azt, amit én is fontosnak tartok.

Panka olyan környezetben van, és olyan embereket és műveket ismer, amelyeket az édesanyja is szeret. Persze ebben van egy jó adag tudatosság is.

– Át kell adni azt, amit én fontosnak tartok. Én például tudatosan leültettem Pankát, és mutattam neki olyan filmet, amit magától nem biztos, hogy megnézett volna. Egyébként az egyik ilyen A  keresztapa volt – nevetett.

„Nem tartok haragot, nem ismerem ezt az érzést”

Az értékek átadását azért is tartja fontosnak, mert a saját életéből tudja, hogy hiába elérhető ma már az okostelefonokon tulajdonképpen bármi, a személyes élmény számít.

HOT FELTÖLTÉS LIPTAI KLAUDIA
Claudia nem haragtartó típus (Fotó: Bánkúti Sándor)

– Az én gyerekkoromban a technikai lehetőségek egészen máshogyan működtek. De én ismertem akár három generációval azelőtti zenéket vagy színészeket. Panka generációja hiába lendül túl gyorsabban valamin, ha kiskorában együtt hallgattunk egy zenét az autóban, akkor az ott marad a fejében, és a személyisége része lesz.

Ez a harmonikus szemlélet nem jelenti azt, hogy az ő családjukban minden pillanat egyetértő mókában és kacagásban telik. Hiszen a gyermeknevelés igenis következetességet kíván, és egyébként is előfordulnak konfliktusok minden famíliában. Claudiáéknál is megvannak az élet apróbb csörtéi, azok a tüskék, amik máshol akár évekre is benne maradnak a szülőben vagy a gyermekben.

– Nem tartok haragot, nem ismerem ezt az érzést. 

Persze ideig-óráig tudok haragudni a férjemre vagy a lányomra.

 De ez a düh három perc alatt elmúlik. Olyan van, hogy valakivel nem szeretnék többé kapcsolatban lenni egy konfliktus miatt, de akkor sem tartok haragot – árulta el a színésznő.

„Nem vagyok jó versenyző alkat”

Valószínűleg ez is hozzájárul ahhoz, hogy nyitott füllel figyel arra, ha valaki visszajelzést ad neki, ez alól egyetlen kivétel van: a Sztárban Sztár All Stars színpada. Zsűritagként ő sosem vállalná, hogy beálljon versenyzőnek a műsorba.

HOT FELTÖLTÉS LIPTAI KLAUDIA
A színésznő anyaként vagy a színházban elfogadja a kritikát (Fotó: Markovics Gábor)

– A színházban, vagy anyaként elfogadom a kritikát, de egy ilyen műsorban nagyon rosszul viselném – árulta el az ítész.

Úgy gondolja, hogy ha jobban énekelne, magabiztosabb lenne, akkor talán máshogy állna ehhez a kérdéshez, de még akkor is fennáll egy akadály.

– Nem vagyok jó versenyző alkat, ezt tudom magamról, és ezért sem megyek bele ilyen helyzetekbe. 

Szerintem fontos, hogy tudd magadról, mit bírsz.

Ő maga tudja is, ám egy zsűritagnak az a dolga, hogy néha bizony „odamondjon” a versenyzőknek.

– Volt olyan korábban, hogy valaki megsértődött ezen, pedig ez is része a műsornak. Ami persze lehet öncélú poénkodás, de jogos észrevétel is, mert egy másik produkció jobb volt. De akárhogy is, szerintem az életben nincs helye sértődésnek.

A műsor egyébként egy újabb ékes bizonyítéka annak, hogy mennyire egyezik az ízlésük Pankával. Lánya, ha tehetné, a műsor összes élő adását a helyszínről élvezné végig.

További izgalmas sztárhírekért keresd a legújabb hot! magazint (Fotó: hot! magazin)

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek