Adomány

Manuel egy zsák pénzt vitt a NOÉ Állatotthonnak

Zs.

Létrehozva: 2024.09.11.

A zenész hét évvel ezelőtt ellopta az állatmenhely pénzét, azóta azonban nagyot változott a világ. Manuel immár másodszor tömi tele az adománydobozt pénzzel, és most újabb remek ötlettel állt elő.

Manuel és két társa hét évvel ezelőtt hoztak egy nagyon rossz döntést: ellopták a NOÉ Állatotthon kihelyezett adománygyűjtő dobozát, benne körülbelül 20 ezer forinttal. A bűncselekmény után természetesen rendőrségi feljelentés történt, a bíróság pedig fejenként 20 ezer forint megfizetésére és 50 óra közmunkára ítélte a srácokat. 

Manuel NZ1_9911
Manuel börtönbe vonulása nem függ össze az állatotthon elkövetett bűncselekményével, a menhely felé még mindig van leróni valója (Fotó: Nagy Zoltán)

Manuel hat évig hallgatott

A történet már önmagában megbotránkoztató, de Manuelnek ez sem volt elég, az eset után felszívódott, és hat éven át nem volt hajlandó sem kifizetni a büntetését, sem ledolgozni a közmunkát. Az ügy akkor kapott nyilvánosságot, amikor a zenész az X Faktor zsűritagjaként országos ismertségre tett szert, az RTL pedig szerette volna eltussolni az egészet... (szerintük jópofa reklámokat forgattak volna, amibe a menhely nem ment bele). Hála azonban az állatszerető újságíróknak ezt nem tehették meg, sőt! Olyan publicitást kapott a sztori, ami komoly nyomást helyezett Manuelre, aki végül hat év elteltével, bűnbánásból egy komolyabb összeget átutalt a NOÉ számlájára. Az ügy ezzel lezártnak tekinthető, a sztárnak megbocsátottak a rajongói, a NOÉ Állatotthon pedig hasznos dolgokra költötte el a támogatást. Hogy konkrétan mennyi pénzről volt szó, azt egyébként sosem kommunikálták. 

Manuel 20230721-Campus-4-nap-Debrecen-KA_59
Manuel dalokkal és koncertekkel szerzett pénzének az állatotthonnak utalásával bűnbánást gyakorolt (Fotó: KISS ANNAMARIE)

Teletömte húszezresekkel

Manuelnek nem ez volt az egyetlen bűnesete, drogbirtokláson is kapták, ami miatt közel egy hónapra börtönbe kellett vonulnia. A történet meglepetése itt csatlakozik vissza a NOÉ Állatotthonhoz… Manuel a bevonulása előtt kiadott egy limitált szériás pólókollekciót mondván, annak a bevételét ismét a menhelynek utalja majd. És láss csodát! A híres énekes kedden váratlanul megjelent a NOÉ kapujában, és az adománygyűjtő dobozt teletömte húszezresekkel. Az akcióról az Instagram-oldalán is beszámolt, arról azonban nem, hogy mi történt ezek után. A részletekről Schneider Kinga, a NOÉ Állatotthon kommunikációs vezetője beszélt: 

Schneider Kinga
Schneider Kinga a NOÉ Állatotthon szóvivője (Fotó: NOÉ Állatotthon)

Manuel nem egyedül érkezett, vele volt a húga és az öccse is, illetve az édesanyjuk. Semmi kamera, vagy felhajtás, csak ők. Egy rendkívül szimpatikus családot ismertünk meg a személyükben, akik komoly szándékkal érkeztek, egy kiskutyát szeretnének örökbe fogadni. Cicáik vannak otthon, és most úgy érzik, beleférne az életükbe egy kutyus is.

A szóvivőtől azt is megkérdeztük, hogy Manuel mennyi pénzt hozott magával, és hogy az összeget mire szeretné fordítani a menhely: 

Mivel Manuel nem kommunikálta, hogy mi az összeg, így mi sem szeretnénk elmondani, legyen annyi elég, hogy adományhoz képest tetemes összegről van szó. Hogy mire költjük? Nincs dedikálva pontosan, de biztosan jó helye lesz mondjuk a havi 4 millió forintos állatorvosi számlákban, vagy a 32-33 éves kennelek felújításában, amelyeknek most állunk neki. 

Schneider Kinga
Az elárvult állatoknak sok gondoskodásra van szükségük, ami rengeteg pénzbe is kerül (Fotó: Szalóky Béla)

Schneider Kinga azt is elmondta, hogy véleménye szerint Manuel ezzel az adományozással, sokkal többet tud segíteni a menhelynek annál, mintha elmenne sepregetni, hiszen olyan népes követőtábora van, ami már komoly tömegnek számít. Ha ezeket az embereket a jótettével edukálja, már megérte az egész történet:

Éreztem rajta, hogy ezt az egészet nem címlapokért csinálja, egyszerűen jólesett neki segíteni. Azt gondolom, hogy ez a fiatal srác már nem az az ember, aki hét évvel ezelőtt volt, és ez megnyugtató érzés. Van remény.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek