Szorongás

„Három napig voltam kiütve” – Súlyos pánikbetegséggel küzd a Megasztár versenyzője, többször került kórházba

S.M. -

Létrehozva: 2024.09.30. 03:00

Gulyás Tibor több mint három éve küzd pánikbetegségével. Volt idő, amikor nagyon elhatalmasodott rajta, többször kórházba került. A Megasztár versenyzője csak ezt követően jött rá, hogy orvosi segítséget kell kérnie ahhoz, hogy meggyógyuljon.

Nagyon sokan nincsenek azzal tisztában, hogy a pánikbetegség milyen súlyos mentális probléma. Sőt, vannak, akik ezt ma úgymond „divatbetegségnek” tartják, pedig koránt sem az. A Megasztár versenyzőjénél, Gulyás Tibornál, vagy ahogy sokan ismerik a művészvilágban, MaxBeard-nél három évvel ezelőtt súlyos tünetekkel kezdődött minden.

Gulyás Tibor, Megasztár versenyző
A Megasztár 2024-es évadának versenyzője többször került kórházba pánikrohamai miatt (Fotó: TV2)

A Megasztár 2024 tehetsége évek óta küzd pánikbetegségével

A Megasztár 2024 versenyzője a Borsnak mesélte el a kezdeteket, amikor is egyik rosszulléte alkalmával a kórházban kötött ki.

Minden egyik pillanatról a másikra történt. Egészen addig nem érzékeltem semmit, mígnem a szívem kezdett el hevesen verni. Egyik barátomnál voltam, készültünk egy születésnapi partira. Rosszul lettem, lefeküdtem a földre. Megkértem, hogy vigyen haza, otthon úgy szálltam ki az autóból, nehogy észrevegye, hogy alig bírok a lábamon állni. 

Otthon lepihentem, de hívni kellett a mentőket, mert nem javult az állapotom. 

Végül kórházba kerültem – mesélte Tibi a megrázó történetét.

A különböző vizsgálatok után hamar kiderült, mi okozta a rosszullétet. Az énekes-producer arra számított, hogy a szívével van probléma, éppen ezért érte váratlanul a diagnózis. Kereste a válaszokat, milyen trauma okozhatta nála pánikbetegsége kialakulását. Tibi zenei karrierje már szépen kezdett beindulni, azonban a koronavírus-járvány alatt az addig befektetett munka eredménye elveszett. Úgy gondolja, mindezek mellett a kapcsolatai is rájátszottak, sok probléma gyűlt össze egyszerre az életében, ezek miatt alakult ki a mentális betegsége. A Megasztár versenyzője nem kért orvosi segítséget, próbálta egyedül megoldani a nehézségeket, ám nem járt sikerrel.

Volt idő, amikor azt hittem, hogy túl vagyok rajta. Aztán tavaly nyáron, amikor Görögországban nyaraltam, ott újra rosszul lettem, végül kórházban kötöttem ki. 

Három napig voltam kiütve. Édesapám és az öcsém utaztak ki értem, hogy hazahozzanak, de csak hat nap után engedtek ki.

– Ezt követően itthon még háromszor kerültem kórházba – mesélte az énekes.

Gulyás Tibor
Ma már a kezeléseknek köszönhetően sokkal jobban van (Fotó: TV2)

Jelenleg is injekció kúrára jár

Tibinek ez volt az a pont, amikor úgy döntött, nincs más választása, orvosi segítséget kell kérnie. Azóta több mint egy év telt el, és az eredményeket nézve hatásosnak tűnnek a kezelések.

Jelenleg még injekcióra járok, előtte gyógyszereket szedtem, amiket az utóbbi időben már elhagyhattam. 

Most már sokkal jobban vagyok! 

– A céljaimra szeretnék koncentrálni, minden álmom, hogy énekesként építsem ki a karrieremet, és meg sem állok az arénás koncertekig – mondta mosolyogva lapunknak MaxBeard.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek