Árvíz

„Nem szeretnék, hogy az embereknek baja essen” – egyre nagyobb a baj, már a Viszkis boltját is bezáratták a dunai árvíz miatt

Cs.G.

Létrehozva: 2024.09.20. 08:00

Ambrus Attilát is érinti a Duna áradása, ugyanis a tavasszal nyitott boltja közel van a Duna partjához. Bár Viszkis boltját be kellett zárni, teljes megértéssel vette tudomásul a kiesést.

Ambrus Attila már hosszú ideje műveli a keramikus mesterséget, sokáig járta az országot és piacokon árulta portékáját. Az egykori Viszkis bankrabló tavasszal viszont egy fix pontot alakított ki Szentendrén, amikor megnyitotta a boltját. Bár viszonylag közel található a Dunához az üzlete egyelőre a mobilgátnak és az előkészületeknek hála száraz maradt.

Viszkis
A Viszkis kerámia boltját be kellett zárni a dunai árvíz miatt (Fotó: Markovics Gábor)

Attila a Borsnak elmondta, hogy csütörtök délben be kellett zárnia az üzletét, hiszen nincsenek turisták, mert érthető módon nem engedik be őket a hatóságok, csak a helyi lakosokat.

Délben bezáratták a boltokat, én is ma még itt dolgozom, holnap pedig már a műhelyben leszek. Nem akarok panaszkodni, mert teljesen megértem a döntésüket. Nem szeretnék, hogy a sok boltoknak, vagy az embereknek baja essen az árvíz miatt. Nem aggódom, mert az én felfogásom szerint, ha baj van az egy dolog, arra kell koncentrálni, hogy megoldjuk azt

– mondta a Viszkis a Borsnak, aki azt is hozzátette, hogy nem aggódik az anyagiak miatt, mert az otthoni műhelyében annyival többet dolgozik, ebben az időszakban.

Ambrus Attila szentendrei boltja helyett a műhelyében fog dolgozni (Fotó: Bánkuti Sándor)

Ereklyék is vannak a Viszkis kerámia boltjában

A szentendrei üzletben nemcsak Attila eszközei és portékái, hanem igazi ereklyék is veszélyben vannak. Többek között az első flaskája, amit készített, vagy egy-egy felszerelése a jégkorongos múltjából.

Ezt a Csíki Rettenet pálinkásüveget az egyik nevelőtisztemnek készítettem, aki sokáig vigyázott is rá.

–  Majd egy Fradi-meccsen visszaadta nekem, úgy gondolta, hogy engem illet. Így került vissza hozzám, persze azzal az úrral ma is tartjuk a kapcsolatot – mesélte az egyik tárgy történetét.

Ambrus Attila Csíki Rettenet pálinkásüveg ereklyéje (Fotó: Bánkuti Sándor)

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek