Veszélyhelyzet

Polgár Tünde nagyon aggódik: fia veszélyben van a Helene hurrikán miatt

Zs.

Létrehozva: 2024.09.27. 11:41

A cikkünk születésének idején még semmit sem tudnak a szülők az egyetlen gyermekükről, Polgár Daniról. Polgár tünde fiatal fiának feje felett épp most süvít el, óránként 200 km-es(!) széllel a Helene hurrikán.

Történelmi erejű, a Saffir–Simpson-féle hurrikánskálán 4-es fokozatú vihar érte el ezekben a percekben az Egyesült Államok déli részét. A Mexikói-öböl felől érkező, pusztító erejű Helene hurrikán, Florida nyugati oldalán ért partot, letarolva mindent, ami az útjába kerül. Az öbölben az olajkitermelést már napokkal ezelőtt leállították (pont úgy, ahogy két évvel ezelőtt), a partmentén élő lakosság egy részét kitelepítették, az otthonmaradókat pedig figyelmeztették, hogy mentsék a menthetőt. Köztük van Polgár Tünde fia, Polgár Dani is, aki a család floridai otthonában, Sarasota városában, annak is a Siesta Key nevű negyedében tartózkodik. A szülők ezekben a percekben még semmit sem tudnak az influenszer fiúról... 

Polgár Dani szülei, Polgár Tünde és Polgár Árpád
Polgár Árpád és Polgár Tünde jelenleg semmit sem tud az egy szem gyermekéről, Polgár Daniról (Fotó: Czerkl Gábor)

Polgár Tünde fia, Dani még nem jelentkezett 

A legfrissebb információk szerint hazai idő szerint a reggeli órákban érte el a hurrikán Florida partjait, 200 km/h-s széllökésekkel. Az amerikai Országos Hurrikán Központ a félsziget teljes nyugati oldalán komoly tengeri áradásokat jósol, helyenként akár 6 méter magas vízhegyekkel. A vihar érkezésével rengeteg háztartásban megszűnt az áramszolgáltatás, a szél mellett pedig súlyos esőzésekkel is számolni kell. 

Helene hurrikán
A radaron jól látszik, hogy Polgár Dani lakhelye, Siesta Key jócskán benne van a pusztító forgószél útjában (Fotó: Bors)

A BBC beszámolója szerint már több halálos áldozata is van a természeti katasztrófának. Aggasztó, hogy mivel hat óra eltérés van a kinti és a hazai időzónák között, Polgárék még nem tudják elérni Danit, aki a reményeik szerint biztonságos helyen alszik épp. Bár a nagy viharra felkészültek, addig nem lehetnek biztosak abban, hogy minden redben van, amíg a gyermekük nem kerül elő. 

Polgar Tünde fia, Dani
Polgár Daniról ezekben a percekben semmilyen információt nem tudni (Fotó: Mediaworks archív)

Nagyon aggódunk! 

Polgár Dani szüleivel péntek reggel sikerült telefonon beszélnünk, akiktől azt kérdeztük, vannak-e már hírek Danival kapcsolatban. 

Most még az éjszaka közepe van ott, semmit sem tudunk a fiunkról

– válaszolta aggódó hangon a telefonban, Polgár Tünde. Majd így folytatta:

Sajnos meg kell várnunk a reggelt, hogy jelentkezzen. Persze ahhoz az is kell, hogy legyen egyáltalán áram és/vagy telefonszolgáltatás. Ezekben az órákban nem tudunk mást tenni, mint aggódni és aggódni. Nehéz nap elé nézünk... 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek