Hobbi

Itt a nagy bejelentés: Szabó Erika izgalmas projektbe kezd

Létrehozva: 2024.09.26.

A színésznő kisfia születése után egy évvel visszatért a színpadra, most pedig főzőműsort indít szeretett testvérével. Szabó Erika az új műsorról, elfeledett magyar hagyományokról és szoros családi kötelékeiről vallott.

Szabó Erika a napokban alaposan meglepte követőit: kiderült ugyanis, hogy öccsével hónapok óta új projektre készülnek, így az eddig is szoros testvéri köteléket most még inkább elmélyítik egy közös főzőcsatorna indításával. 

Szabó Erika
Szabó Erika családjában mindig nagy hagyománya volt a közös főzésnek (Forrás: Szabó Erika)

Szabó Erika és testévre rajonganak a gasztronómiáért

Erikáék közös tapasztalás útján jutottak arra, hogy komolyabban is foglalkozniuk kell a projekttel, hiszen mindketten nagyon szeretnek főzni, noha Joci jobban főz, Erika pedig rutinosabb szereplő a kamerák előtt, ketten együtt viszont remekül kiegészítik egymást a műsorban

Öcsémmel egyszer sütögettünk és pont arról beszélgettünk, hogy mennyire jók a régi receptek. 

Mivel mindketten odavagyunk a gasztronómiáért, felfedeztük, hogy van egy elfeledett magyar konyha, ami nagyon különleges ételekből áll, ezeket elkezdtük kipróbálni és megfőzni, majd egyszer csak jött egy ötlet, hogy el kellene indítanunk egy YouTube csatornát

– kezdi Erika.

A Szabó családban egyébként mindig is nagy hagyománya volt a főzésnek, Erika elárulta, hogy minden hétvégén együtt főztek. – Édesapám kamionsofőr volt, így mindig vasárnap volt otthon, ilyenkor együtt főzött a család. A főzésről mindig az otthon jut eszembe, túl azon, hogy kikapcsol. Ha egyedül főzök, általában akkor is felhívok valakit, amíg apukám élt, addig őt, most pedig a tesómat, vagy a nagymamámat keresem meg azzal, hogy ki, hogyan készítene el egy-egy adott ételt. 

Szerintem nagyon jó dolog továbbvinni a hagyományokat, hiszen a kisfiamnak is úgy készítem már el az ételeket, hogy van benne egy kicsi saját és egy kevés valamelyik családtagom receptjéből.

Szabó Erika
Erika és öccse, Joci szoros testvéri viszonyban vannak (Forrás: Szabó Erika)

Százötven éves magyar tradíciók kerülnek elő

Erikáék kifejezetten olyan tematikában gondolkodnak, amik a rég elfeledett, 100-150 éves magyar recepteket elevenítik fel.

– Negyven év szocializmus alatt nagyon megváltoztatta azt, hogy mit nevezünk magyar konyhának. Régen legalább nyolcvanféle leves volt és vagy ötvenféle mártás, ezekből ma már sokkal kevesebbet ismerünk. A most előszedett receptkönyvben a pirospaprika szinte nem is szerepel, de például a citrom vagy a tejföl annál inkább. Marhából is rengeteg finom ételt lehet készíteni, nem csak marhapörköltet és hamburgert.

A műsor készítése során fontosnak tartották, hogy olyan ételek kerüljenek az asztalra, amelynek alapanyagai beszerezhetők és megfizethetők, ugyanakkor jó minőségűek legyenek. 

Készítünk majd különböző húsmentes ételeket is, hiszen nagymamáink idejében nem került még minden nap hús az asztalra. Érdekesség, hogy ezek a receptkönyvek vélhetően a úri rétegé voltak, mert szinte minden receptnél leírják, hogy elkészítés után »beadjuk«. Vagyis ezek inkább a cselédeknek szóltak, akik főzés után beadták a ház urának és úrnőjének az ételt. A régi budapesti bérházakban még külön lakrész volt a cselédeknek fenntartva, ezáltal van valahogy az egésznek egy cigarettafüstös hangulata: egy olyan varázsa, amit mi is el szeretnénk most hozni a nézőknek.

Szabó Erika Instagram oldalán jelentette be a jó hírt:

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek