Boldogság

Szily Nóra: Lezártam a rosszat, megszabadultam mindentől, ami nyomasztott

Magyar Adrián

Létrehozva: 2024.09.11.

A nyár egyáltalán nem az unalmas pillanatokról és a pihenésről szólt a pszichológiát végzett műsorvezető számára. Szily Nóra ugyanis nemcsak a házát, de a lelkét is renoválta.

Nemrég új fejezet kezdődött Szily Nóra életében: elkezdte felújítani a hét éve vásárolt, közel százéves, vályogból és kőből épült házát. A tulajdonos szerint ugyan szigetelve volt az épület, ám ez nem volt igaz.

Szily Nóra
Szily Nóra nemrégiben nagy felújításba vágott - Fotó: archív / hot magazin

– Feliratkoztam a Face­boo­kon néhány ezzel foglalkozó csoportba, és végül találtam is egy-két kiváló szakértőt a témában, akik mondták, hogy első lépésben „ki kell csomagolni” a házat, le kell szedni a plusz réteget, mert nem tud lélegezni a fal, ami elengedhetetlen a vályogháznál – kezdte Nóra a hot! magazinnak.

Szily Nóra a szabadsága alatt lomtalanított, szépítgette a házát és a lelkét is

Saját bevallása szerint Nóra nem barkácsolós típus. Egyedül állt neki a bontásnak, de a szomszédai rengeteget segítettek. A műsorvezető szeretné szakemberekre bízni a feladatok folytatását, addig pedig ezek a munkálatok rengeteget segítenek a lelkiállapota javításában. Szily Nóra szerelme két év után elmúlt, édesanyját pedig öt éve vesztette el.

Kutyái fontos szerepet játszanak az életében - Fotó: archív / hot magazin

– Nyaralni nem voltam, a szabadságom alatt inkább lomtalanítottam, szépítgettem a házamat és a lelkemet. Ez a fejezet lényegében a rossznak a lezárása is.

 Öt éve annak, hogy elhunyt az édesanyám, és rengeteg holmija nálam maradt még.

 Most éreztem azt, hogy eljött a pillanat, amikor meg kell válnom bizonyos dolgoktól, mert nem tesz jót a lelkemnek. Kitettem egy kedves kis tacepaót a kerítésre, hogy válogassanak az emberek a dolgok közül, mert szeretettel adom. Egy héten keresztül pakoltam ki a ruhákat és mindenféle tárgyakat, amiket elvittek. Ami megmaradt, az pedig – néhány kivétellel – bekerült a konténerbe. Ezután jött a lábazat leverése. Ezt is nézhetjük szimbolikusan: lefejtettem a házról azt a külső réteget, ami nem hagyta a falat lélegezni, és ezt tettem a szívemet szorító emlékekkel is. Megszabadultam olyan dolgoktól lelkileg és fizikailag, amik nyomasztottak, és most szerencsére elmondhatom, hogy felszabadult vagyok, és lelkesen vágtam neki az ősznek – vallotta be a coach.

„Volt, aki annak hatására ment el szűrővizsgálatra, hogy látta a bejegyzésemet”

Nóra nagyon fontosnak tartja az egészségét és a problémák megelőzését, ezért amikor alkalma nyílik rá, részt vesz szűrővizsgálatokon, amikről a közösségi médiában is hírt adott, ezzel inspirálva a követőit.

– Volt, aki annak hatására ment el szűrővizsgálatra, hogy látta az én bejegyzésemet. 

Ez különösen jó érzéssel tölt el, mert ha valaki ennek nyomán elkezd azon gondolkodni, hogy vigyázzon magára, akkor már nem írtam ki hiába.

Ráadásul az is öröm, ha ennek van egy jó értelemben vett „fertőző” hatása. Szerintem többek között ez is egy közszereplő dolga, hogy olyan bejegyzéseket tegyen közzé, amik adnak valamit az embereknek. A vérképem tökéletes, a csontsűrűség állapota a koromnak megfelelő, a ko­lo­nosz­kó­pia, ami a vastagbélrák meg­előzésére szolgál, szintén negatív, majd tíz év múlva kell újra mennem, úgyhogy negatív leletekkel és pozitív élményekkel vagyok tele!

Nyári „pihenés”

Szily Nóra a szabadsága alatt végezte a felújítást, azonban már ismét munkába állt, hiszen folytatja a coachingot, trénerként nőknek szervez programokat, indulnak a talkshow-i, és előadásokat is tart majd országszerte.

Sztár kedvencek

Nóra mindhárom kutyája igazi sztár az újságíró közösségi oldalán, ugyanis bármilyen tartalom kerül fel róluk, szinte azonnal ezrek kedvelik.

További izgalmas sztárhírekért keresd a legújabb hot! magazint az újságárusoknál - Fotó: archív / hot magazin

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek