Gyász

Újabb legenda távozott: elhunyt a népszerű zenekar gitárosa

KL

Létrehozva: 2024.09.24. 17:36

A lesújtó hírt az együttes tudatta.

Gyászol a zenei világ: hetvenéves korában elhunyt a legendás amerikai rocker, Freddie Salem. Az Outlaws rockegyüttes egykori gitárosa rák okozta szövődményekben halt meg.

gyertya, gyász, tragédia, halál
Hetvenéves korában elhunyt a legendás amerikai rocker, Freddie Salem Fotó: Unsplash.com (illusztráció)

A zenész halálhírét korábbi zenekara is megerősítette a hivatalos Facebook-oldalán. A következő sorokkal búcsúztak tőle:

Nehéz szívvel kell közölnünk az Outlaws rajongókkal, hogy egykori gitárosunk, Freddie Salem elhunyt

- olvasható a szívszorító bejegyzésben.

Freddie Salem 15 évesen először dobról gitárra váltott, majd 16 éves korában kezdett hivatásszerűen fellépni, amikor számos különböző zenekarban is játszott, többek között a Chambers Brothers Bandben is. 1978-ben aztán csatlakozott a népszerű rock-n-roll együtteshez, az Outlawshoz, ahol a korábbi gitárost, Henry Pault váltotta.

A zenekar következő négy albumán is ott volt, és több slágerüket is ő írta, köztük a White Horses-t, a Long Gone-t, a Devil's Roadot és a Don't Stopot is. Freddie Salem hat éven át, 1983-ig volt az együttes tagja, később pedig zenei producerként is kipróbálta magát.

Salem már több mint három évtizede turnézott és készített lemezeket zenészként és producerként is, egy időben még a The Rolling Stonesszal is turnézott - számol be róla a Daily Mail.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek