Nehézség

Újratervezés: olyan problémával szembesült a csapat, amilyennel eddig még soha

Létrehozva: 2024.09.09.

Az ötödik héten újabb családot ismerhetnek meg a nézők: János egyedül neveli három gyermekét egy szűkös albérletben, feleségét elvesztette a Covid idején. Az Újratervezés csapata segíteni szeretne nekik lakhatási nehézségeiken, azonban olyan problémába ütköztek, amilyennel a műsor történetében még soha nem találkoztak.

Az Újratervezés ötödik hetén egy olyan háromgyerekes családot ismerhetünk meg, akik 2020-ban elveszítették édesanyjukat. Az édesapa, a nyugdíjas korú János egyedül neveli 3 iskolás gyermekét, a tizenhét éves Natáliát, a tizenhárom éves Dávidot és a tizenegy éves Dórát.

Újratervezés
Az Újratervezés csapata ezúttal egy háromgyermekes édesapán szeretne segíteni, aki a Covid miatt vesztette el a feleségét (Fotó: Tv2)

Jól neveltek, intelligensek és az apukájuknak hála erősek

Jelenleg Táton élnek albérletben, a gyerekek Esztergomba járnak iskolába. Édesanyjuk 44 évesen, Covidban halt meg 2020-ban. János azóta egyedül próbál helytállni, és nem csak apai, de anyai szerepet is betölteni a gyerekek életében. Minden nap reggelit, tízórait készít, hozza-viszi őket iskolába, esténként pedig főz, mos, takarít és mindent megtesz azért, hogy a gyerekek semmiben ne szenvedjenek hiányt, de ez ebben a helyzetben sokszor elképesztően nehéz.

Újratervezés
János próbál mindent megadni gyerekeinek, hogy semmiben ne szenvedjenek hiányt, de rendkívül szűkösek az anyagi lehetőségeik (Fotó: TV2)

Az építőiparban dolgozik burkolóként, sajnos a gyerekek mellett csak 5-6 órás munkákat tud vállalni. Legidősebb lánya próbál édesapja terhein könnyíteni és besegíteni a házimunkába, testvérei gondozásába, de még ő is csak gimnazista és szeretne továbbtanulni. Jánosban nagyon sok mindent megváltoztatott a felesége halála, fél attól a gondolattól, hogy mi lenne a gyerekekkel, ha vele is történne valami. Összekuporgatott pénzéből vásárolt egy telket, itt szeretne igazi otthont teremteni a családnak, jelenlegi anyagi helyzetük mellett azonban nem tudja, mikor épülhet fel a saját házuk.

Az Újratervezés csapata szeretne segíteni nekik házat építeni a telekre, amivel kapcsolatban viszont olyan súlyos probléma merült fel, amire nem számítottak és ami mindent megváltoztat. Az biztos, hogy ehhez hasonló a műsor történetében még soha nem fordult elő. 

Ha kíváncsi vagy, milyen nem várt nehézségekbe ütköztek a tervezés során, akkor nézd az Újratervezés adásait minden hétköznap 21:30-tól a TV2 Klubon.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek