Celeb

„A fiam nem volt alkoholista” – kegyeletsértést emleget Babicsek Bernát édesanyja

Doris

Létrehozva: 2024.10.24. 17:10

A 2021 szilveszterekor elhunyt zenész anyukája összetörten nyilatkozott a Borsnak az újabb tárgyalás után. Babicsek Bernát halálával kapcsolatban még mindig rengeteg a kérdés.

A tanúk vallomásával folytatódott október 24-én, a három éve elhunyt Babicsek Bernát halálával kapcsolatos tárgyalássorozat a Budakörnyéki Járásbíróságon. A színész 2021. december 31-én vesztette életét a saját otthonában, egy lakástűzben.

Babicsek Bernát
Babicsek Bernát halála rengeteg kérdést vet fel (Fotó: Facebook)

T. László vallomásában elmondta, hogy rengeteg hazugság ömlik rá a tragédia óta, amit felháborítónak talál. Kitért arra, hogy a munkája során 2-3 hónapig úgynevezett páros szolgálatot teljesített, egy oktató járőr társaságában. T. Lászlót ezután alkalmasnak találták arra, hogy önállóan is dolgozhasson. A telephely Solymáron volt. A vádlott kitért arra is, hogy háromféle riasztás van, amik között fontossági sorrend van, valamint azt is, hogy nincs neki előírva, hogy bemenjen az ingatlanba, de ő mindig becsenget a kapucsengőn.

– Kétszer is becsöngettem a kaputelefonon, bementem az ingatlanra. Arra viszont van szabály, hogy az én testi épségemet veszélyezteti valami, vagy akadály van. Sár volt, ezért a másik irányból kerültem meg a házat. Láttam egy piros autót, majd hallottam, hogy valaki bent horkol. Felnéztem, láttam, hogy a kéményből jön a füst. Ilyenkor az ember mire gondol? Ez azt jelenti számomra, hogy alszik bent valaki, megy a fűtés és ott van a kocsija. Ilyenkor én nem megyek tovább. Jeleztem a diszpécsernek, aki a főnököm, hogy mi a helyzet. Itt szabotázsriasztás volt, szó nem volt arról, hogy valaki veszélyben van. A diszpécser elengedett, eljöttem. Később hallottam a kollégámtól, hogy mi történt. Engem akkor nem vádolt senki, és most, három évvel később itt állok. Nem értem, hazugság hazugság hátán – méltatlankodott T. László.

Az öt órán keresztül tartó tanúmeghallgatást Babicsek Bernát édesapja zárta, aki megtörten idézte fel, hogyan találta meg a solymári házban a fia élettelen testét. A zenész édesanyja, Babicsek Márta sírva hallgatta férje szavait, és bár ő nem szólalt fel a tárgyalóteremben, a Borsnak nyilatkozott a tanúvallomások után.

Babicsek Bernát anyukája: Nyilvánvaló, hogy a járőr nem tett meg mindent

Babicsek Bernát
Babicsek Bernát édesanyja a bíróságon (Fotó: Ripost)

A fiát gyászoló asszony hangsúlyozta, nem akar senkin bosszút állni, azonban még mindig úgy gondolja, hogy a tragédia elkerülhető lett volna.

– Számomra nyilvánvaló, hogy a járőr nem tett meg mindent, hogy átvizsgálja az ingatlant. Rutinszerűen dolgozott, és most bújik a rutin mögé, hogy „mindig ezt szoktuk”, „így csináljuk”, „nem szokott baj lenni”. Még véletlenül sem érdekelte, hogy honnan jön a füst, Bernát miért horkol. Ha én bemegyek egy ingatlanba, nem tudom megállapítani, hogy mi a baj, de azt tudom, hogy a diszpécser nem éri őt utol, de hallom őt, hogy horkol, akkor azért bezörgök. És nem arra hivatkozom, hogy egy negyvenéves ember esetleg infarktust kap, ha felzargatom. Az a dolog, hogy ő azért nem zörgött be, mert fél, hogy intim helyzetben talál valakit, az egyszerűen nevetséges. De ha óriási horkolást hall, akkor az az illető biztos nem a barátnőjével foglalkozik – méltatlankodott Babicsek Márta, aki egyenesen kegyeletsértőnek tarja, hogy még mindig azon megy a vita és az elmélkedés, hogy elhunyt fia vajon mennyi alkoholt fogyasztott a tragédia éjszakáján.

– Az előadás után, a meghajlásnál Bernát le lett videózva, semmi baja nem volt Legalább harmincan voltunk utána azon a kis ünnepségen, évzáró koccintáson, mindenki tanúsíthatja, hogy nem volt baja. Mi fél egykor köszöntünk el tőle, nem volt baja. Már akkor le voltunk döbbenve, amikor láttuk a boncolási jegyzőkönyvet. Milyen alapon írták, hogy Bernát alkoholos befolyásoltság alatt volt? Január elsejétől nem ivott semmit, teljesen más életet élt, teljesen átformálta a testét, csak sportolt. A legtöbb zenész, közszereplő a koncert után kicsit iszik. Bernát is így tett, ezt senki nem tagadja, de mindenkitől csak azt hallom, hogy milyen rendes volt, milyen jókedvű, segítőkész, mindenkit jókedvre derített. 

Soha nem volt az a típus, hogy most berúgok, alkoholista vagyok és akkor kötekszem, vagy bármi. A fiam nem volt alkoholista

 – nyilatkozta a bíróságon feldúltan a zenész édesanyja, aki ismételten hangsúlyozza: nem a bosszú a céljuk, de azt szeretnék, ha a járőr felfüggesztettet kapna, hogy a jövőben ne fordulhasson elő hasonló tragédia.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek