Család

Berki Krisztián édesanyja: sajnos ritkán látom az unokáimat

Zs.

Létrehozva: 2024.10.08. 07:30

A gyászoló édesanya számára minden nap nehéz. Az egyetlen boldog pillanat számára az, ha elhunyt fia gyermekeivel találkozhat. Berki Krisztián édesanyja azonban az utóbbi időben csak ritkán kap lehetőséget arra, hogy az unokákkal legyen.

Berki Krisztián halála óta az édesanyánál megállt az idő. Júlia asszony attól a naptól kezdve nem nevetett egy jóízűt, nem tudott igazán örülni semminek, mert még a legboldogabb pillanatokat is tönkre teszi a bevillanó gondolat: a gyermeke nincs többé. Vigaszt talán a két unokája, Emma és Natasa Zselyke jelenti számára, akikkel viszont vannak időszakok, amikor ritkábban tud találkozni, mint szeretne. 

Berki Krisztián
Berki Krisztián gyermekei mostanában ritkán találkoznak a nagymamával (Fotó: Knap Zoltán)

Berki Krisztián édesanyja sokszor szomorú 

Júlia asszony ugyan pontosan tudta, hogy Krisztián halála után az özvegynek, Mazsinak és a volt kedvesnek, Pamelának is új élete lesz, de arra nem lehetett felkészülve, hogy a két nő elköltözik Budapestről az új családjuk miatt, így az unokái fizikailag egyre távolabb kerülnek tőle. Pedig ez történt, ami nagyban megnehezíti azt, hogy személyesen is tudják tartani a kapcsolatot. A menyek ugyan rendszeresen küldenek friss képeket a lányokról, ami boldogsággal tölti el Krisztián anyukájának a szívét, de a személyes találkozásokat ezek mégsem helyettesítik... A magány és a gyász nyilvánvalóan rossz hatással van az idős asszonyra, aki naphosszat pityereg és azon gondolkodik, hogy vajon miért vette el tőle a sors fiát. Választ azonban lehet sosem fog kapni a kérdésre.

Berki Krisztián szülei
Berki Krisztián szülei, Júlia asszony és Berki Ferenc a Farkasréti temetőben (Fotó: Bánkúti Sándor)

Kevés találkozás

Júlia asszony azt meséli, hogy mostanában nagyon elfoglaltak a menyei, ezért nincs más választása, csak vár és vár, hátha jönnek a lányok. 

Mazsi most bokszol, állandóan edzéseken van, Pamelának pedig sok dolga van a családdal, megértem, hogy most egyiküknek sincs ideje eljönni hozzám

mondta Berki Krisztián édesanyja a lapunk megkeresésére.

Berki Krisztián édesanyja
Júlia asszony nem tudja feldolgozni a veszteséget (Fotó: Markovics Gábor)

Mindketten hívnak engem, hogy menjek én hozzájuk, de nekem szinte megoldhatatlan egyikükhöz és a másikukhoz egy napon elmenni. Most már elég messze laknak tőlem is, és egymástól is... Nem bírnám fizikailag. Tisztában vagyok vele, hogy ez csak átmeneti állapot, de attól még nagyon megvisel érzelmileg. Nekem a két unokám a vérem, az egyetlen és utolsó kapocs a fiamhoz. Nagyon szeretem őket és mindig várom a találkozást.

— mondta Berki Krisztián édesanyja.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek