Tanulás

Bodnár Vivien: „Mindketten próbálunk tanulni a gyerekekkel”

Bors

Létrehozva: 2024.10.07. 15:00

Tavaly született meg a közös kisbabájuk, de mindkettejüknek volt már két-két gyermeke az előző kapcsolataikból. Öt gyerek mellett folyamatos kihívásokkal néz szembe Bodnár Vivien és Bodnár Zsigmond.

Minden szülő életében kihívást jelent a gyerekével való közös tanulás. Ez az idő- és türelemjáték sok esetben problémát okozhat, pláne ha több gyerek is van a családban. Bodnár Vivien és a férje, Zsigmond öt gyereket nevelnek közösen, akik közül négyen már iskolások.

Bodnár Vivien
Bodnár Vivien Instagram-oldalán is megmutatta, hogyan működik a YoloAI (Fotó: Máté Krisztián / hot! magazin)

A házi feladatok általában a hétvégére maradnak, ilyenkor mindketten próbálunk tanulni a gyerekekkel. 

De mivel a négy gyerek sokszor négy különböző tárgyat tanul, komoly kihívást jelent, hogy kinek, mikor és miben segítsünk

– kezdte a hot! magazinnak az üzletasszony, akinek gyerekkorában a szülei szintén igyekeztek segíteni a tanulásban.

Sokat voltam napköziben, az aktív sportmúltam miatt általában az iskola után, még edzés előtt megírtam a házi feladatokat. Viszont mivel édesanyám tanár volt, otthon is rengeteget tanultunk együtt, akár edzés előtt, akár utána. A szüleim gyakran segítettek nekem, sőt sokszor ki is kérdezték a házi feladatokat. Zsigmond esetében kicsit más volt a helyzet: általában még az edzések előtt megcsinálta az iskolában a házi feladatot, így kevesebbet tanult együtt a szüleivel.

Bodnár Vivien gyerekei is segítettek a YoloAI fejlesztésében (Fotó: Máté Krisztián / hot! magazin)

Zsigmond a tanulási nehézségek megoldására létrehozta a YoloAI nevű, oktatás fókuszú applikációt, ami egész nap segítségül szolgálhat a gyerekek, a szülők és a tanárok számára is. Az alkalmazás a diákok tankönyveit használja ahhoz, hogy segítsen megérteni a tanult anyagot.

Nem csak hogy megmutattuk a gyerekeinknek, de az app­li­ká­ció nagy része, különösen a felhasználói felület, az ő visszajelzéseiken alapul. Megkérdeztük a srácokat, hogy szerintük hogyan lenne a legérthetőbb, és hova kattintanának a felületen. Nagyon tetszik nekik

– magyarázta az üzletember, majd hozzátette:

Mint minden projektben, Vivi ebben is kulcsszerepet vállalt. Feleségként aktívan segít a fontos döntések meghozatalában, és rendszeresen átbeszéljük az üzleti kérdéseket, hogy közösen alakítsuk a jövőt.

Bodnár Vivien férje dokureality-sorozatot indított

Zsigmond és a csapata célja az, hogy 30 nap alatt, mindössze 10 000 dollárból felépítsenek egy 10 millió dolláros vállalkozást. A kihívásról ráadásul egy do­ku­rea­li­tyt is készítenek. A sorozat szeptember 26-ától érhető el a YouTube-on; Magyarországon debütál, majd 50 különböző országban, 5 további nyelven is bemutatják – mindezt az AI segítségével.

hot! címlap 2024/40
Tovább érdekes sztárhírekért a olvassa a hot! magazin e heti számát (Fotó: hot!)

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek