Királyi család

Titkok a múltból: Katalin hercegné visszautasította II. Erzsébet meghívását, ez volt az oka

K.B.

Létrehozva: 2024.10.10. 12:00

Nem indult jól a királynő és Katalin viszonya a kezdetekben.

Azzal nem árulunk el nagy titkot, ha azt írjuk: Katalin hercegné, Vilmos herceg felesége a megboldogult II. Erzsébet királynő kedvence volt a családba beházasodott hölgyek közül. Ez maximum azok számára okozott volna meglepetést, akik átaludták az elmúlt 10 évet, és egy darab hírt nem olvastak el, amely a királyi család körüli botrányokról, vagy szakításokról szólt. Ezzel szemben azonban van egy érdekesség Katalin és Erzsébet királynő múltjából, amely kevésbé ismert tény: ez pedig nem más, mint hogy Katalin, amikor még nem volt Vilmos felesége, visszautasított egy meghívást, amely egyenesen az uralkodótól érkezett hozzá.

Vilmos és Harry herceg Hot feltöltés
Katalin hercegné a királyi család egyik legszerethetőbb tagjává vált néhány év alatt / Fotó: Northfoto / Hot magazin

Kevés ember mondhatja el magáról, hogy egy ilyen lépés után néhány év alatt képes volt a legbelsőbb kör tagjává válni. Történt ugyanis, hogy amikor Vilmos és Katalin még csak randizgattak egymással, és házasságról még csak szó sem volt, II. Erzsébet királynő meghívta a fiatal egyetemista lányt, hogy csatlakozzon a családjukhoz karácsonykor. A család legnagyobb megdöbbenésére a fiatal Katalin visszautasította ezt a meghívást - számolt be róla a Life.hu.

A lap arról is írt, hogy ez akkora szálkát jelentett a királyi család szemében, hogy ezt követően nem is hívták el a közös karácsonyokra Katalint egészen addig, amíg hivatalosan családtag nem lett. Ezzel szemben Meghan Markle járt a Sandringhami karácsonyi ebéden már akkor, amikor még nem jártak jegyben Harryvel.

Néhány évvel később Meghan Markle annak ellenére volt hivatalos egy közös ünneplésre, hogy még nem volt a felesége Harry hercegnek. Az emberek jogosan tették fel a kérdést, hogy neki miért szabad, ha Katalinnak nem? Most kiderült a válasz.

Robert Lacey a Testvérek csatája című életrajzi könyvében rántotta le a leplet róla, hogy Katalin 2006-ban annak ellenére utasította vissza II. Erzsébet királynő meghívását, hogy az uralkodó évtizedes hagyományokat rúgott fel azzal, hogy meghívott egy nem családtagot a karácsonyi elvonulásra. 

2006-ban a pár már öt éve komolyabban randevúzott, Vilmos pedig a királynő engedélyével elhívta Katalint, hogy csatlakozzon hozzájuk karácsonykor a hagyományos családi ebédre, ezt azonban a lány visszautasította. Ez volt pedig a legelső alkalom, hogy a királynő ilyen meghívást intézett volna egy hivatalosan nem családtag számára. Katalinnak azonban az volt az álláspontja, hogy csak akkor ment volna Sandringhambe karácsonykor, ha előtte eljegyzik, hogy gyűrűvel a kezén csatlakozhasson a családhoz

- írta könyvében a királyi család szakértője. A hidegen indult viszony azonban rövid idő alatt szeretetté vált, és haláláig nagyon jó viszonyt ápolt a királynő és a trónörökös felesége.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek