Büntetés

Kiderült, mennyit kaphatnak a Dudás Miki édesapját megverő bokszolók

Cs.G.

Létrehozva: 2024.10.06. 09:00

A világbajnok kajakos édesapját egy hónapja brutálisan megverték egy pestszentlőrinci benzinkúton. Azóta kómában van, de Dudás Miki elmondása szerint nem lesz soha többé ugyanaz az ember. Szakértő elárulta, hogy mennyit kaphatnak az elkövetők, ha kiderül a bűnösségük.

Szerdán este sokkolta az országot a hír, hogy augusztus 30-án súlyosan megverték Dudás Miki 56 éves rokkantnyugdíjas édesapját egy pestszentlőrinci benzinkúton. Mint azt a világbajnok kajakos elmondta, apukája súlyos sérülései miatt jelenleg is kómában fekszik, és sosem lesz már az az ember, mint korábban.

Dudás Miki - kölcsönkenyér visszajár - korábban az ő megcsalásaitól volt hangos a kapcsolatuk - BORS
Dudás Miki ott volt édesapjával, amikor történt a verekedés Fotó: RTL / hot magazin

Ennyit kaphatnak Dudás Miki édesapjának bántalmazói

Miután a feltételezett elkövetők segítségnyújtás nélkül elmenekültek a helyszínről, a rendőrség másfél nap alatt előállította őket. Egy férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntett gyanúja miatt, míg öt másik férfit csoportosan elkövetett garázdaság bűntett gyanúja miatt hallgattak ki gyanúsítottként. Dr. Kaposi Gergely ügyvéd szakmai véleménye szerint, hogy ha bebizonyosodik a bűnösségük, akkor komoly büntetés vár rájuk.

Arra a férfira, akit életveszélyt okozó testi sértéssel vádolnak, 2-8 évig terjedő szabadságvesztés várhat. A csoportos garázdasággal vádolt elkövetőkre 0-3 évig terjedő büntetést szabhatnak ki. Fontos leszögezni, hogy csoportosnak akkor számít egy ilyen eset, ha legalább hárman követik el a cselekményt/bűncselekményt

 – mondta Dr. Kaposi Gergely a Borsnak.

dr kaposi gergely-03-BS
Dr. Kaposi Gergely szerint súlyosbodhat a büntetés Fotó: Bánkúti Sándor

„Édesapám sosem lesz a régi”

Érthető módon a családot nagyon megviselték a történtek. A Tényekben a világbajnok kajakos elmondta, hogy édesapját 6 órán át műtötték, mert nem fértek hozzá az agyához.

– Agyvérzése volt, nem fértek hozzá az agyához, ezért a koponyáját majdnem az egész fejéről lebontották. Konkrétan olyan a feje édesapámnak, mint egy kisbabáé, hogy nincsen benne csont, puha. Puha az egész feje, mert lehántották a csontot, mert így fértek hozzá az agyhoz. De azt mondták, olyan szinten roncsolódott, hogy soha nem lesz normális ember. A legjobb esetben is, ha hazavisszük így, pelenkázni, etetni, forgatni kell, hogy ne legyen felfekvéses, tehát ennél jobb a halál – mondta a műsorban elcsukló hangon a sportoló, aki úgy érzi, hogy egyúttal az édesanyját is elveszítette, aki nyugtatókat szed és nem tud aludni sem.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek