FELÉPÜLÉS

Drámai vallomás: Molnár Gusztáv ismét elvonón van, így nézett ki, amikor bevonult – fotó

Trinity

Létrehozva: 2024.10.01.

A színész egy hivatalos közleményben üzent a rajongóknak és a Bors olvasóinak. Molnár Gusztáv ismét terápián vesz részt és bízik a felépülésében.

Egy sporttáska, és mint később kiderült, pár szatyor a legszükségesebb holmikkal - így indult útnak október elsején, kedd reggel Molnár Gusztáv, aki eldöntötte: bevonul egy vidéki rehabilitációs intézetbe, hogy legyőzze súlyos alkoholfüggőségét.

Molnár Gusztáv
Molnár Gusztáv ismét elvonóra ment  (Fotó: Szabolcs  László / hot! magazin)

Az elvonó és a szakszerű orvosi segítség már nem ismeretlen a 37 éves színész számára, hiszen korábban nem kevesebb mint 265 napot töltött egy komlói rehabilitációs intézetben, a Leo Amiciben, amiért azóta is roppant hálás. Akkor - 2022 novemberében - két gyerekkori barátja fogta meg és vitte le Komlóra, ami gyakorlatilag életmentőnek bizonyult, ugyanis borzalmas állapotban volt.

Molnár Gusztáv az ott töltött 265 nap alatt rengeteget tanult önmagáról és a függőségéről, és a terápiát követően a magánélete és a színészi pályafutása is rendeződni látszott: márciusban például a kassai Thália Színházban szerepelt Az ember tragédiájában, de önálló esteket is tartott, melyben a gyermekkoráról és a szüleivel való kapcsolatáról vallott kendőzetlen őszinteséggel. A nézőtér soriban szem nem maradt szárazon.

Molnár Gusztáv visszaesett, újra a pohárhoz nyúlt

Arról, hogy mindeközben mi zajlott a színész lelkében, csak a hozzá legközelebb állók tudtak, sőt, talán csak ő maga volt tisztában azzal, hogy még mindig küzd azokkal a bizonyos démonokkal. Augusztus végén viszont sajnos a rajongók és az egész ország számára világossá vált, hogy Molnár Gusztáv visszaesett. Akkor készültek róla ugyanis azok a képek, amelyeken a Corvin-negyedben fekszik ijesztő állapotban. Molnár Gusztáv kuka mellé feküdt le fényes nappal, elaludt és egyáltalán nem törődött a rá rosszalló pillantásokat vető járókelőkkel. A színész ezt követően kórházba került, majd onnan a pszichiátriára, ahol közel két hetet töltött. 

Ezt követően ismét úgy tűnt, minden rendben van, ám egy hete ismét felkavaró és rendkívül aggasztó képek készültek róla, ez alkalommal a Rákóczi úton láthatták a járókelők, hogy Molnár Gusztáv részeg. Alig állt a lábán, pár perccel később pedig már az aszfalton feküdt. Ekkor már mentőt is hívtak hozzá. Talán ez az újabb szembesülés, talán ez az újabb arcon csapás kellett a színésznek ahhoz, hogy belássa: nem elég neki a korábban tervezett, egy hónapos pszichoterápia, drasztikusabb megoldásra van szükség.

Ezért döntött úgy, hogy egy fővárostól távol eső rehabilitációs intézetbe vonul be Pécsre, hogy egyszer és mindenkorra úrrá legyen a függőségén, és gyakorolja azt, ami szerinte hiányzik belőle: az alázatot.

Molnár Gusztáv így nézett ki, amikor kedd reggel elindult a rehabilitációs intézetbe, csak a legszükségesebb dolgokat vitte magával.

Molnár Gusztáv
Molnár Gusztáv távol a fővárostól folytatja küzdelmét a függőségével Fotó: Molnár Gusztáv

Molnár Gusztáv hivatalos közleményt tett közzé

A színész a Borsnak juttatta el azt a hivatalos közleményt, amit a közösségi oldalán is közzétett. Ezt azért tartotta fontosnak, mert a terápián jó ideig senki nem érheti el őt, ő pedig nem akarta, hogy bárki is aggódjon. Nem mellesleg utat szeretne mutatni azoknak is, akik hasonló cipőben járnak, de valamiért félnek segítséget kérni.

– Sziasztok,

Az elmúlt hetekben megszámlálhatatlanul sok aggódó és támogató üzenetet kaptam tőletek, akik követitek a színészi pályafutásomat és az életem alakulását. Nagyon jól estek, erőt adtak a soraitok. Köszönöm nektek. Ezúton szeretném közölni, hogy ismét bevonultam egy rehabilitációs intézetbe. Arra kérem a sajtó munkatársait, hogy ez idő alatt ne keressék a családtagjaimat, barátaimat. Ha eljön az ideje, hírt adok magamról. Biztos sokan emlékeztek arra, hogy 2022-ben Komlón, a Leo Amiciben töltöttem 265 napot. Szembenéztem önmagammal, megküzdöttem a démonjaimmal. Most viszont, 2024 őszén ismét úgy éreztem, hogy segítséget kell kérnem, hogy legyőzzem az elakadásaimat, leszámoljak a függőségemmel. Mindent megteszek a gyógyulás érdekében, ami most azzal jár, hogy egy darabig nem fogunk találkozni itt, az online térben. Tudom, sok a sorstársam, és sokan vannak azok is, akiknek a családjában, környezetében küzd valaki függőséggel. Nekik azt üzenem, hogy soha nem késő segítséget kérni! Merjetek lépni!

Gusztáv

– írta a színész a közleményben.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek