SZÜLETÉSNAP

Rácz Jenő eldöntötte: nem akar ájulásig dolgozni

S. V.

Létrehozva: 2024.10.09. 10:30

Betöltötte a 34. évét az ország egyik legismertebb séfje, aki sok születésnapot töltött magányosan. Ennek vége, amióta a feleségével, Dórival egymásra találtak. Ugyanakkor az idei nagy nap egy visszaszámlálás kezdete is Rácz Jenő séf számára.

A legtöbb embernek az egyik legnagyobb élménye – talán a karácsony mellett – a saját születésnapja, hiszen aznap minden csak körülötte forog. Rácz Jenő egy kicsit máshogy gondolkodik erről.

hot feltöltés rácz jenő
Rácz Jenő családja körében ünnepelte tavaly a születésnapját – Fotó: Instagram / gydorejj / hot! magazin

Rácz Jenő fiatalon sem ünnepelte nagy eseményként születésnapját

Engem valahol gyermekkorban elhagyott az a hatalmas örömérzet, amit a születésnapok jelentenek, és azóta sem talált vissza hozzám. Túl hamar kellett felnőnöm: nem lehettem elég ideig az az önfeledt gyerek, aki ezt meg tudja élni. Ettől még persze nagyon jólesik, amikor meglep a családom vagy kapok valakitől ilyenkor két jó szót – mesélte a hot! magazinnak Jenő.

Rácz Jenő családja körében ünnepli születésnapját

A tavalyi születésnapját a felesége, Dóri alaposan előkészítette, az ideit azonban csendesre tervezték. Fontos a meghittség, hiszen Jenő sokáig egyedül ünnepelt: 18 éves korától kezdve hosszú éveken át külföldön dolgozott, magányosan.

Sok olyan születésnapom volt ezekben az időkben, amit egyedül töltöttem az ágyam szélén ülve, vagy inkább dolgoztam három helyen, csak hogy elteljen a nap; ez szomorú. Ugyanakkor, ha ezeket nem tettem volna meg, akkor nem biztos, hogy ma ott tartanék, ahol – mutatott rá a séf.

Hány éves Rácz Jenő, mit ért el eddig?

Irigylésre méltó, amit 34 éves korára elért: több mint három éve boldog házasságban él, egy gyönyörű kislány édesapja, és a nevét viseli két belvárosi étterem, egy beach klub a nyári hónapokban a főváros legmenőbb élővizes strandján, jövőre pedig már egy balatoni étterem is. Ha pedig feltesszük magunknak a kérdést, miszerint "Hány éves Rácz Jenő?", a válasz elképesztő: még mindig csak 34!

Sokszor mondják, hogy mennyi mindent elértem ilyen fiatalon, de szerintem én most vagyok a jó korban ahhoz, hogy megalapozzam az öregkort. Mert a csúcsforma elmúlik, és nem akarok egész életemben ájulásig dolgozni. Most kell megtolnom még ezt a néhány évet

 – árulta el az üzletember.

hot feltöltés rácz jenő
A munka néha együtt jár a meghitt pillanatokkal – Fotó: Szabolcs László / hot! magazin

Hat év múlva megérkezik a séf

Azt azért nem tudja elképzelni, hogy egy napon majd úgy keljen föl, hogy többé nem kell a munkába igyekeznie, de igenis van egy víziója arról, hol szeretne tartani a következő kerek évfordulón.

Szerintem a következő hat év az életemben az, amit még ilyen tempóban vagyok képes végigvinni. Ha ez sikerül, akkor 40 éves koromban már kizárólag csak olyan dolgokkal szeretnék foglalkozni, amiket szeretek is. Ma még azért akad néhány olyan feladat, amit kevésbé szívesen végzek. De negyvenéves koromra olyan egzisztenciát szeretnék elérni, ahol már nem függök senkitől – jelentette ki. 

Megszöktek!

Jelen lapszámunk megjelenésének napján Rácz Jenő felesége társaságában – és persze kislányukkal –  elhagyta az országot.

Az elmúlt hetekben nagyon sokat dolgoztam, ki vagyok purcanva. Ezért úgy döntöttünk a családommal, hogy elutazunk egy meleg, napsütéses helyre – árulta el Jenő.

Ázsiai kalandok

2016-ban még Sanghajban ünnepelte a születésnapját Rácz Jenő, ahol egyedül élt egy kis lakásban. Tizenhat órákat dolgozott egy étteremben, ahol a kínai kollégái nem tudták kiejteni a nevében az „ő” hangot, ezért Ye-Nou-nak szólították. Ez a „levél” és az „ígéret” szavak összetétele. 

hot feltöltés címlap
Még többet tudhat meg a sztárok magánéletéről a hot! magazin legfrissebb számából – Fotó: hot! magazin

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek