Szívszaggató

Fábián Anita hasonló balesetet élt át, mint Sallai Nóra: „Nem is tudom, mit kívánjak Nórának, ha felébred a pokolból a pokolba”

Niki

Létrehozva: 2024.10.11. 10:00

A Jóban Rosszban színésznője két hete szenvedett brutális autóbalesetet Alsónémedinél, ami után ő és kisfia is élet és halál között lebegtek. Hétfőn pedig megérkezett a szívszaggató hír, Sallai Nóra kisfia, Bende feladta a küzdelmet. Kollégái és szerettei teljesen összetörtek a hír hallatán, többek között Fábián Anita is.

Fábián Anita, a Jóban Rosszban szereplője teljesen megrendült Sallai Nóra balesetének hallatán. Az édesanya minden gondolatát napok óta kolléganője és kisfia tragédiája tölti ki, amiről most lapunknak mesélt. Szó esett az alsónémedi balesetről, a feldolgozhatatlan fájdalomról és a tehetetlenség kínzó érzéséről is.

sallai nóra
Sallai Nóra tragédiája a kollégáit is teljesen összetörte, Fábián Anita könnyeivel küszködve beszélt az érzéseiről (Fotó: hot archív)

Anita a színház által szerzett tudomást a Nórának szervezett irányított véradásról, bár akkor még mit sem tudott a tragédiáról:

– Kaptam egy e-mailt a véradással kapcsolatban, de akkor még nem tudtam semmit a balesetről. Reagáltam is, hogy jobbulást kívánok, és utána persze rákerestem. Akkor szembesültem vele, hogy milyen szörnyűség történt. Ez egyszerűen felfoghatatlan és feldolgozhatatlan. Én is anyuka vagyok és természetesen ismerem Nórát is, bár már régen találkoztunk, de tudom, hogy ő egy végtelenül nagyszerű nő és nem érdemli ezt, bár persze senki sem.

Sajnos Anita is sokszor szembesül közúti balesetekkel és gyorshajtókkal, így pontosan tudja, mennyire nehéz elkerülni egy ilyen helyzetet:

Nem szeretnék ítélkezni, de egyszerűen ilyet nem lehet csinálni. Én is sokat vezetek, sőt, amikor ceremónia-mesterkedek, akkor éjszaka járok haza és nagyon sok árokba borult autót látok. Illetve nagyon sok olyannal is találkozom, akik az autópályán úgy elviharzanak mellettem, hogy szinte oldalra lökik a kocsimat, ilyenkor csak nézem a kilométerórát, hogy Úristen, ez az autó majdnem kétszázzal ment el mellettem. Nem értem, hogy hová sietnek így az emberek. Én mindig nagyon figyelek a vezetésnél, de ha valaki nincs kivilágítva és nem tudom felmérni a sebességét, akkor ez végzetes lehet.

El sem tudja képzelni Fábián Anita Sallai Nóra fájdalmát

Mint Sallai Nóra, Fábián Anita is édesanya, így különösen át tudja érezni egykori kolléganője fájdalmát, bár az ő lánya, a Next Top Model Hungary-ből is ismert Keveházi Lili már nagykorú, sőt, épp most kezdett bele a jogosítvány megszerzésébe.

– A lányom 19 éves, és most kezd el majd vezetni tanulni, de nem nagyon erőltettem, hiába sokan már 17 évesen leteszik a jogosítványt. És nem azért mert benne nem bízom, hanem mert neki is azt mondom, hogy úgy kell közlekedni, hogy nem bízol meg senkiben, nem lehetsz biztos benne a másiknak jó a féke, vagy be fogja tartani a szabályokat – árulta el.

Sajnos ők rosszkor voltak rossz helyen, ez egy iszonyatos tragédia. És ami különösen megrázó, hogy meghalt a kisfiú. Nem is tudom, mit kívánjak Nórának, ha felébred a pokolból a pokolba. Az egyik Jóban Rosszban-os kollégánk azt írta, hogy ő azt kívánja, hogy az történjen vele, amit szeretne. Én is belegondoltam és mondtam is a lányomnak, hogy ha ez történne vele, akkor nem is akarnék felébredni

 – tette még hozzá, a könnyeivel küszködve, elcsukló hangon.

Fábián Anita és lánya Keveházi Lili
Fábián Anitát édesanyaként még inkább megérintette a Sallai Nórával történt szörnyű baleset (Fotó: Vollmuth Krisztián / Facebook)

Fábián Anita Jóban Rosszban-os színésztársaival együtt bármit megtenne, hogy segíthessen az életéért küzdő Nórán, de sajnos tehetetlen, amivel nagyon nehezen birkózik meg.

Csak sírunk és várunk, nem telik el nap, hogy ne gondolnék rájuk. Bárcsak tudnék nekik segíteni, de azt csak úgy lehetne, ha vissza tudnánk forgatni az időt. Nyilván elmentünk vért adni, de igazából csak tehetetlenül ülünk és várjuk a híreket

 – mondta.

– Ha börtönbe megy a srác, az ő életükön az már nem fog változtatni. Persze meg kell büntetni, de igazán nem változtat semmin – jelentette ki.

Sallai Nóra balesetéhez hasonlót élt át Fábián Anita is

A színésznőnek sajnos része volt egy nagyon hasonló élményben sok évvel ezelőtt. Annak ellenére, hogy egy karcolás nélkül szállhattak ki a kocsiból, máig emlékszik arra kínzó önvádra, amit érzett és persze a baleset minden részletét fel tudja idézni:

– Egyszer még, amikor kisebb volt a lányom volt egy nagyon hasonló esetünk, ő hátul ült, én pedig vezettem, szólt a zene és arra gondoltam, hogy mennyire rendben van az életem, hogy minden ami történik velünk az jó. A következő pillanatban oldalra néztem és azt hittem, hogy jól mértem fel a távolságot, de kimentem és hátulról belém csapódott egy autó. Nem tudtam, hogy mi történik, csak füstöt láttam meg egy fehér fényt, megszűnt a hallásom és azt érzetem, hogy emelkedek fel. Azt hittem, hogy meghaltunk és ez a mennyország. Aztán elkezdett a köd kitisztulni, és elkezdtem hallani, hogy a lányom sír és szól a rádió. Abban a pillanatban kipattantam, kikaptam a lányomat az autóból és csak elkezdtem futni a mezőn, mert attól féltem, hogy felrobban az autó. Aztán, amikor megálltam és visszanéztem láttam, hogy belementünk egy árokba és felemelkedett az autó, attól éreztem az emelkedést. Utólag az is kiderült, hogy attól süketültem, meg, hogy megcsapta a fülemet a légzsák és a ködöt is attól láttam, hogy a légzsák pora ott szállt.

Teljesen mindegy volt, ki a hibás, én azt éreztem, hogy én vagyok a felelős, mert ott van a lányom és nekem kellett volna vigyáznom rá. Szóval ebből felébredni borzasztó lehet, mert az ember akkor is magát hibáztatja, ha nem ő tehet róla, még úgy is, hogy mi megúsztuk egy karcolás nélkül

 – vallotta be.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek