Életút

Szikora Robi kitálalt a feleségéről - Ez lenne a hosszú házasság titka?

H. M.

Létrehozva: 2024.10.02. 19:45

A legenda karrierjéről számolt be egy interjúban. Szikora Robi őszinte vallomást tett.

A Hungária és az R-GO zenekar sztárja majdnem 50 perces interjúban beszél arról, hogyan kezdett el érdeklődni a zene iránt, milyen amatőr bandákban zenélt, és hogyan viszonyult hozzá felesége a kezdeti feltörést követően. Szikora Robi így nyilatkozott arról, hogy mi indította el zenei karrierjét.

HOT FELTÖLTÉS - SZIKORA ROBI, SZABOLCS LÁSZLÓ SZL_2127
Szikora Robi számos információt osztott meg kezdeti karrierjéről / Fotó: Szabolcs László / HOT MAGAZIN

Járt a papámhoz sztepptanár, mert mindenki fejlesztette magát. Elkezdett a papám tanulni franciául meg angolul, meg a szolfézst… és azt mondtam, hogy ez jó, nekem ez jó élet

– nyilatkozta a Hajógyár YouTube-csatorna Életút című sorozatában a zenész.

Robi az interjúban zenei analfabétaként referál magára, ennek az az oka, hogy nem járt zenei iskolákba. Ha zenei iskolákba nem is, de kezdő zenekarok hangpróbáira már igen. Az amatőr zenekarok uralták a magyar könnyűzenét a 70-es években, így nem meglepő, hogy Szikora Róbert sem maradt le a hullámról. Az amatőr zenekarokban való zenélés valaki számára elengedhetetlennek bizonyult ahhoz, hogy később nagyobb és híresebb együttesek felkarolják az adott zenészt. Szikora Robi beszámolt arról is, hogy milyen élmény volt ezekben a feltörekvő bandákban játszani:

Az az azonban, ami a zenekarokban volt, ahol én léteztem, ott meg kellett tanulni kötelezően egy az egyben játszani azt, ami ott volt. Ha nem, akkor búcsú. És az nekem könnyű volt… Szivárvány együttes után jött egy Anonymus, ők nyugati vendéglátó felé orientálódtak. 

De ott engem meghallott egy koncerten az egyetemi színpadon a Környei Attila és nekik kellett egy dobos... és akkor beléptem én minden idők legjobb amatőr zenekarába, a FERM-be, amit úgy aposztrofáltak, hogy a legprofibb amatőr zenekar – mondta a zenész.

Szikora Róbert és Szikora Zsuzsa jövőre fogják ünnepelni a 40. házassági évfordulójukat. A zenész és felesége nagyon fiatalon ismerték meg egymást, és Robi számára egyértelmű volt, hogy Zsuzsa az igazi. Szó esett a kezdetekről, de bővebben beszélt arról, hogy hogyan alakult a kapcsolata Zsuzsával a karrierje elején. 

Nem volt féltékeny soha. És nem az, hogy ő ne mutatta volna, hanem valóban ő hitt bennem, és abban, hogy mi igazat mondunk egymásnak.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek