Szívszorító

Méltó döntés született: Így őrzik Tompos Kátya emlékét

Niki

Létrehozva: 2024.10.17.

A gyönyörű színésznő a rák egy ritka és nagyon súlyos fajtájával küzdött és május végén hunyt el tragikus hirtelenséggel. Tompos Kátya gyógyulásáért az egész ország összefogott és gyűjtést rendeztek a rendkívül drága kezelés finanszírozására, de sajnos már ez sem tudta megmenteni az életét. Halálhíre az egész országot lesújtotta, ám emlékét mostantól egy alapítvány is őrzi.

Egy emberként szorított az ország Tompos Kátyáért, miután májusban kiderült, hogy a Jászai Mari díjas-színésznő súlyos betegséggel küzd, a ráknak egy olyan súlyos és ritka válfajával diagnosztizálták nála, amin csak egy rendkívül költséges kezelés segíthetett volna. Az országban mindössze pár nap alatt elképesztő összefogás alakult ki a színésznő gyógyulásáért és még egy gálaestet is szerveztek neki. A megmozdulásnak hála a pénz ugyan összegyűlt, de Kátya életét már sajnos nem tudták megmenteni: a színésznő május 31-én, mindössze 41 évesen elhunyt. A halála mindenkit megrázott és betölthetetlen űrt hagyott maga után a színészvilágban. Ám ahogy egy friss bejelentésből kiderült: Tompos Kátya emlékét nevében egy alapítvány is őrizni fogja. 

Tompos Kátya
Tompos Kátya halála után szerettei egy alapítvány formájában állítanak neki emléket és valósítják meg utolsó kívánságát Fotó: Kollányi Péter

Tompos Kátya Facebook-oldalán jelent meg a hír, hogy a Tompos Kátya Alapítvány névre keresztelt szervezet megkezdi működését. 

„Kedves Kátyát szerető barátok, ismerősök, művészetkedvelők, ismeretlen jótevők!
 

Kátya távozása betölthetetlen mély űrt hagyott bennünk, telve szomorúsággal, fájdalommal, gyásszal. Nem ennek a posztnak kellene napvilágot látnia ezen az oldalon. De akik közelebbről ismertétek Őt, tudjátok, hogy Kátya a legkevésbé sem szeretné, ha rá emlékezve keserűség töltene el minket. Családja és közeli barátai ezért összefogtak, és az elmúlt hónapokban létrehozták a Tompos Kátya Alapítványt. Kátya szerette volna megosztani a feléje megnyilvánuló, minden képzeletet felülmúló szeretetet és összefogást más, hozzá hasonlóan súlyos betegséggel küzdőkkel. Az alapítvány létrehozásakor ezért úgy döntöttünk, hogy az alapítvány elsődleges célkitűzése Kátya jótékonysági álmainak megvalósítása legyen. Emellett fájó szívvel, de fontos feladatunkként tesszük hozzá Kátya emlékének ápolását is.

A Tompos Kátya Alapítvány tehát megkezdi működését, az ehhez kapcsolódó eseményeket, híreket pedig ezen a csatornán tervezzük eljuttatni hozzátok. Tartsatok velünk ezen az úton, amelyen valahonnan, valahogyan, de bizonyosan Kátya is kísérni fog bennünket!” – írta a Tompos Kátya Alapítvány kuratóriuma a színésznő Facebook-oldalán.

Tompos Kátya végrendeletében az összegyűlt pénzről is szót ejtett

Ugyan a színésznőn már nem segíthetett a Fábián Juli Alapítvány által összegyűjtött pénz, ennek ellenére ő erről is rendelkezett és szerette volna, ha azt a hasonló betegséggel küzdő zenész- és színésztársai kezelésére fordítanák. Ez azonban nem volt ilyen egyszerű, hiszen a felajánlott összegről hivatalosan sajnos nem rendelkezhetett, ennek ellenére most a róla elnevezett alapítvány segítségével megvalósulhat ez a kívánsága.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek