EMLÉKEZÉS

Szívszorító üzenet: Ezt hagyta egy rejtélyes gyászoló Tompos Kátya sírján — Fotó

Doris

Létrehozva: 2024.10.21. 13:00

Megható látványra lett figyelmes a Bors egyik olvasója a Farkasréti temetőben. Tompos Kátya sírján valaki egy megindító levelet hagyott. Vajon ki akart neki üzenni?

Közel öt hónapja már, hogy nincs köztünk Tompos Kátya. A színésznő május utolsó napján hunyta le örökre a szemét. Halála sokkolta az egész országot, hiszen nagyon hittek és szerettek volna segíteni a gyógyulásban. Sajnos azonban későn derült ki a nyilvánosság számára, hogy nagy a baj, és hiába az összefogás, a segítség már későn érkezett. Kátya szervezete feladta a küzdelmet.

Tompos Kátya
Tompos Kátya temetése június végén volt (Fotó: Simon Moricz-Sabjan)

A Bors már korábban beszámolt arról, hogy a színésznőt a nyilvánosság teljes kizárásával kísérték utolsó útjára. Azt azonban senki nem tudta, hogy Tompos Kátya temetésére június végén sor került, a Farkasréti temető művészparcellájában helyezték végső nyugalomra. A búcsúztató után néhány nappal még tele volt virággal és koszorúval a sír, a keresztre pedig a következőt vésték: Szeretünk Kátya.

A Bors olvasója néhány nappal ezelőtt járt a budai sírkertben. Beszámolója szerint eredetileg egy elhunyt családtagját szerette volna meglátogatni, de ha már ott volt, Tompos Kátya sírja mellett is megállt, ugyanis nagy rajongója volt a kiemelkedő tehetségű színésznőnek.

Pár percet csak csendben állt Kátya végső nyughelyénél, lehajtott fejjel, és már majdnem elindult haza, amikor észrevett egy félbehajtott üdvözlőlap féleséget a fakeresztre tűzve. A lap elején egy csónak volt látható, ami szintén nem véletlen, a Valami Amerika második részében ugyanis Kátya énekelte a Magányos csónak című dalt, a lírai szerzemény pedig azóta is élénken él az emlékezetekben.

 Olvasónk szerint az üdvözlőlap nem volt más, mint egy levél, amit egy ismeretlen küldött a néhai színésznőnek.

Mélyen meghatott a látvány, úgy éreztem, mintha földbe gyökerezett volna a lábam. Azt tudom színházi körökből, hogy Kátyát mindenki szerette, egy fantasztikus humorú, különleges lányként emlegették. Én csak egyszer láttam színpadon, de akkor elvarázsolt. Természetesen nem akartam hozzáérni az üdvözlőlaphoz, de közelebb lépve az első beleírt sort el tudtam olvasni. 

Valaki egy hosszú levelet írt a művésznőnek magázó stílusban, és úgy kezdte, hogy sajnos személyesen soha nem találkozhattak. Azóta azon töprengek, hogy vajon ki hagyhatta ott a levelet.

Biztos valaki olyan, akire nagy hatással volt Tompos Kátya művészete árulta el olvasónk, aki néhány képet is küldött a sírról, és a keresztre tűzött üdvözlőlapról.

Tompos Kátya
Egy magányos csónak díszíti a Tompos Kátya sírján lévő üdvözlőlapot (Fotó: Bors olvasó)
Tompos Kátya
Tompos Kátya a Farkasréti temetőben nyugszik (Fotó: Bors olvasó)

Gubik Petra tovább vitte Tompos Kátya örökségét

A Sztárban Sztár All Stars október 19-i fináléjában szép számmal voltak felemelő és könnyed pillanatok. Tompos Kátya Gubik Petra által való megjelenítése olyan hatással volt a Sztárban Sztár 2024-es évadának résztvevőire, hogy utána percekig nem tudott senki sem megszólalni. 

Tompos Kátya
Gubik Petra Sztárban Sztár All Stars döntős produkcióként Tompos Kátya dalát adta elő (Fotó: Szabolcs László)

Petra és Kátya kolléganők voltak, ezért személyes kötődése is volt a színésznőnek. Mint ahogy a kisfilmjében is mondta, nem versenydalként tekint Tompos Kátya A magányos csónak című számára, hanem szeretne egy méltó megemlékezést. Ami sikerült is, sőt Hajós András szerint Petra ugyanolyan korszakalkotó énekes, akárcsak Tompos Kátya volt. Gubik Petra Tompos Kátya csodálatosságára szerette volna helyezni a hangsúlyt, az volt a célja, hogy hozzá méltó produkciót vigyen a színpadra. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek