Vallomás

Tóth Vera: „Hálás vagyok a betegségemnek”

S. V.

Létrehozva: 2024.10.22. 03:00

Komoly okkal vonult vissza egy kicsit a nyáron, ez kihat az egész életére. Tóth Vera elárulta, miért kért segítséget, és mi lett az eredménye.

A nyár rengeteg élménnyel, de visszavonultan telt Tóth Vera számára, aminek nagyon komoly oka van.

hot feltöltés tóth vera
Tóth Vera őszintén beszélt nehézségéről, és arról, milyen jól jött ki belőle – Fotó: archív

Tóth Vera inzulinrezisztenciában szenved

Bővebben később szeretné erről tudósítani a rajongóit, de a hot! magazin interjújából kiderült: Tóth Vera inzulinrezisztenciában szenved.

Nagy felelősség erről beszélni, de nem titok: in­zu­lin­re­zisz­tens vagyok. Ha ezt nem kezelik, abból nagyon komoly szív- és érrendszeri problémák lehetnek: akár sztrók vagy szívinfarktus is, és a cukorbetegség – árulta el Vera.

Amint azt egy Instagram-posztban írta, sok stressz érte az elmúlt időszakban. Ez pedig nem tett jót a betegségének, aminek a tünetei már több mint egy éve jelentkeztek.

Ez egy láthatatlan gyilkos. Évek alatt alakul ki, és egy pillanat alatt kitör. Az elején nem is vettem komolyan, arra gondoltam, hogy csak nem aludtam ki magam: hétköznapi magyarázatokat kerestem.

Tóth Vera egyre súlyosabban érzékelte az inzulinrezisztencia tüneteit

A rosszullétek odáig fokozódtak, hogy majdnem autóbalesetet szenvedett. Mégsem ez volt az utolsó csepp a pohárban.

Egy éjszaka annyira rosszul lettem az inzuliningadozástól, hogy tárcsáztam a segélyhívót. Utána bementem az ügyeletre, megnéztek, és azt mondták, alapos kivizsgálásra van szükség. Kizárták a szív- és érrendszeri megbetegedéseket, és kiderült, hogy az inzulinrezisztencia okozza a problémákat. 

Rengeteg vérvétel után, amikor elértem a belgyógyászhoz, ő rám nézett: „Verácska, magának olyan magas az inzulinja, hogy csoda, hogy még nem cukorbeteg!”

A betegség pozitív következménye: Tóth Vera lefogyott

Teljes életmódváltásra volt szüksége, ami egyszerűnek hangzik, de a mindennapok átalakítása nem kis feladat.

Elsőre lehetetlennek tűnt. Arra gondoltam: itt a vége, én nem vagyok képes erre. Pedig dehogynem! Egy dietetikussal összeállítottuk az új étrendemet, ami mára szinte automatikussá vált. Sokkal változatosabban és jobban eszem, mint régen, pedig a férjem nagyon jól főz! Furcsán hangzik, de hálás vagyok a betegségemnek – mondta Vera.

Bekerült az étrendjébe például a mangó és az avokádó, ezenkívül rengeteg zöldséget, húst és sajtot fogyaszt, amit a szervezete is kíván.

Eszem szénhidrátot, csak teljesen kicseréltem az alapanyagokat a konyhámban. Ha pedig az ember az egészségre fókuszál, annak megvan az a kellemes mellékhatása, hogy le is fogy.

Nézd meg milyen bomba formában van: Tóth Vera fogyásának eredménye.

Tóth Vera nem erőlteti a babát

Vera és Zoli régóta vágynak gyermekáldásra, az inzulinrezisztencia egyik lehetséges hatása viszont a terméketlenség.

Ezt nem tudom biztosra mondani, de valószínűleg hatással van rá, mert eddig még nem estem teherbe. 

Már túl vagyok azon, hogy a gyerekvállaláson görcsöljek, de nem érdekel a társadalmi nyomás. Rájöttünk a férjemmel, hogy nekünk úgy is jó, ha van gyerekünk, de úgy is, ha nincs. 

Nekem nagy szerencsém van, hogy itt van nekem az unokahúgom (Tóth Gabi és Krausz Gábor kislánya – a szerk.), akin kiélhetem az anyai ösztöneimet – árulta el az aranytorkú énekesnő.

Karácsonyi Tóth Vera koncert 2024-ben is: Ajándék

Bár Verát a rajongók ősszel is számos koncerten hallhatják élőben, az adventi időszakra egy igazi különlegességgel készült a rajongóknak a csapatával. Ez az Ajándék turné, ahol vendégként Schoblocher Barbara lép fel.

Ezt a turnét is annak szellemében hoztuk létre, hogy zenei hidakat építsünk egymás közé. Barbi egy végtelenül profi, megbízható, izgalmas csaj; nagyon örülök neki, hogy elfogadta a felkérést! – mondta az énekesnő.

 

Pauli Zoltán és Tóth Vera Palkonya gasztroműhelyében saját ízlésüket tálalják

Palkonyai fogadójukban a vendégek bepillanthatnak Zoli ízlésébe.

A mi étlapunkon mindig azt lehet látni, amit ő szeret, és addig van értelme csinálni, amíg szeretik a főztünket. Magunknak is nagyon finomakat tudunk főzni, de az az igazán jó érzés, amikor a tányér üresen jön vissza – fejtette ki Vera.

HOT FELTÖLTÉS CÍMLAP
Még több elképesztő sztártitokért keresse a hot! magazin legfrissebb számát – Fotó: hot! magazin

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek