Tűzeset

Völgyi Zsuzsi élete nem sokon múlott: éjszaka felgyulladt a töltője

Zs.

Létrehozva: 2024.10.15. 09:00

Az énekesnő füstszagra ébredt, de perceknek kellett eltelni, mire konstatálta: a telefontöltője úgy felforrósodott, hogy lyukat égetett a lepedőn. Völgyi Zsuzsi családja életveszélyben volt.

Völgyi Zsuzsi szombaton hajnalban arra ébredt, hogy füstszag terjeng a hálószobájában. Hajnali öt óra körül járt az idő, ezért még sötét volt... Felkapcsolata a villanyt, de nem látott semmit, kihúzta a telefontöltőt és kiment a nappaliba, hogy a szag után járjon. Mivel ott sem találta a szag eredetét, megint visszament a hálóba, ahol ketten aludtak a kislányával, elhúzta a takaróját és akkor döbbent rá, hogy milyen nagy bajban lehettek volna perceken belül. 

Völgyi Zsuzsi
Völgyi Zsuzsi telefontöltője gyulladt ki szombat éjszaka Fotó: Szabolcs László

Völgyi Zsuzsi szerencséje 

Az énekesnő a történtekről egy Facebook posztban számolt be: 

"Nagyon vigyázzatok! Éjszaka az ágyban maradt töltőn a telefonom, és hajnalban égett szagra ébredtem. A töltő csatlakozója olyan szinten melegedett fel, hogy kiégette a lepedőt, mintha egy csikket nyomtak volna el az ágyon . Teljesen le vagyok sokkolódva!" – írta a közösségi oldalán. 

Zsuzsi a Borsnak arról is mesélt, hogy el kellett telnie egy napnak, mire a párjával,, Kökény Tamás nagybőgőművésszel ráébredtek, hogy valójában milyen nagy veszélyben voltak. Ha nem ébrednek fel az égett szagra, a lepedő egy pillanat alatt lángra kaphatott volna, és a család füstmérgezést kap úgy, hogy észre sem veszik, hogy életveszélybe kerülnek. A tűzoltók szerint egyébként nem ritka az ilyen veszélyes helyzet, hiszen évente több ezer telefontöltő gyullad ki a háztartásokban, jellemzően az utángyártott eszközökről van szó... 

Völgyi Zsuzsi
Völgyi Zsuzsi Facebook posztja a történtekről Fotó: Facebook 

Csak az eredeti! 

Mint kiderült, az énekesnő sem eredeti töltőt használt, viszont teljesen biztos volt benne, hogy nem veszélyes az eszköze, hiszen itthon vásárolta az egyik nagy áruházlánc egyik boltjában. Vagyis Magyarországon engedélyezték, hogy forgalomba kerüljön, így elvileg meg kell felelnie minden biztonsági kritériumnak. 

Bár nem eredeti töltőm van, itthon vásárolt eszközt használok, nem valami internetes áruház gagyi termékét, így joggal bízhattam benne, hogy biztonságos a használata. Hát ennél nagyobbat nem is tévedhettem volna!

– kezdte a megszólalását Völgyi Zsuzsi.

Visszagondolva, egy hajszálon múlt az életünk. Ha nem ébredek meg ösztönösen a füstszagra, akkor nagyon nagy baj is történhetett volna. Érdekes, hogy nem is gondoltam semmi rosszra, hogy a telefonom ott van mellett az ágyban... Pedig tanulhattam volna szegény anyám esetéből, akinek régen volt egy virágüzlete, ami porig égett egy elektromos zárlat következtében. 

Völgyi Zsuzsi
Az énekesnő édesanyjának az üzlete porig égett Fotó: Völgyi Zsuzsi/Facebook

Völgyi Zsuzsi az eset után azonnal úgy döntött, hogy lecseréli a telefontöltőket eredetire, illetve mostantól nem szívesen megy el otthonról úgy, hogy nem húz ki minden elektromos eszközt a konnektorokból. 

Lehet, hogy paranoia, de ezentúl nem megyek el otthonról úgy, hogy nem húzok ki mindent... És természetesen a telefont sem tartom az ágyban, kiteszem az éjjeli szekrényre. Mindenkinek azt javaslom, hogy hasonlóan cselekedjenek, mert a baj tényleg meg van egy perc alatt... 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek