Gyilkosság

Kiderült: VV Fanni gyilkosa így tengődik a börtönben

Zs.

Létrehozva: 2024.10.27. 03:00

A hazai kriminalisztika egyik legrejtélyesebb gyilkossági ügyének főszereplője jogerősen 20 évet kapott. VV Fanni gyilkosa, B. László most egy Pest megyei intézményben él, egyedül egy cellában.

VV Fanni eltűnési, majd később gyilkossági ügynek nyilvánított története sok részlet miatt vált nagyon különleges üggyé. Először is egy országosan ismert celebről, Novozánszki Fanniról volt szó, másodszor úgy hoztak ítéletet a bírák nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettében, hogy sosem került elő VV Fanni holtteste.

VV Fanni
VV Fanni mindössze 24 évet élt (Fotó: RTL)

VV Fanni gyilkosa eltüntette a holttestet

B. László, aki kuncsaftja volt a luxus prostituáltként dolgozó celebnek, az egész ügy alatt az egyetlen gyanúsítottja volt az ügynek tekintettel arra, hogy ő volt az utolsó vendége Fanninak, akit a találkozásuk után soha többé nem látott senki élve. A lányt a férfi ráadásul a karjaiban hozta ki abból a társasházból, ahol a randijuk volt, majd feltételezhetően egy bérelt autó csomagtartójába tette, és elhajtott a helyszínről. A közvetett bizonyítékok alapján a bíróság megállapította, hogy a mindössze 24 éves lány holttestét a Dunába dobta, így szabadulva meg a legfőbb bizonyítéktól.

VV Fanni
Az utolsó ismert fotó VV Fanniról - Hogy itt még életben volt, vagy alélt állapotban vitte B. László, sosem derül ki (Fotó: Bors)

Tíz év múlva szabadulhat

A hazai kriminalisztika egyik legkülönlegesebb esete a mai napig számos kérdést vet fel. Vajon B. László, aki mindvégig tagadta a bűnösségét, tényleg ártatlan? Novozánszki Fanni holttestével mi történt? És ha nem az elítélt végzett vele, ahogy állítja, akkor ki lehet az igazi gyilkos?

Válaszokra nem számíthatunk… A 2017-ben történt bűnügy minden bizonyítéka, köztük a jobb sorsra érdemes, megölt lány földi maradványai valószínűleg már soha nem kerülnek elő. Ami viszont bizonyos, hogy B. László börtönben tölti az elkövetkezendő éveit… Tízet biztos. Hogy ez sok vagy kevés, azt mindenki maga döntse el. A férfi 20 évet kapott (2023. májusában ítélték el), a büntetése bizonyos feltételek mellett harmadolható, illetve be kell számítani az előzetesben eltöltött éveket is, így ideális esetben 2033 körül kiléphet a börtön kapuján. Abban az évben lenne 40 éves Fanni.

V.V. Fanni gyilkosa
B. László perét hallgatja Novozánszki Fanni édesanyja a bíróságon (Fotó: Havran Zoltán)

Így él a börtönben

Lapunk munkatársának sikerült kapcsolatba lépnie az elítélt volt ügyvédjével és nagybátyjával, dr. Brodmann Péterrel (kizárták a Fanni ügyből bizonyos gyanús körülmények miatt), akitől arról érdeklődtünk, hogy B. László milyen körülmények között él másfél évvel az ítélete után a rácsok mögött?

Unalmasan telnek a napjai. Egyszemélyes zárkában helyezték el, és most már dolgozhat is, takarítási, belső munkákat csinál. Ezért nem kap fizetést… A családja természetesen látogatja, tartják vele a kapcsolatot

mondta az ügyvéd, majd hozzátette:

Nehéz lehet elviselni úgy a börtönlétet, hogy az ember nem bűnös. És ez nemcsak számára nem előnyös helyzet, de véleményem szerint VV Fanni családjának sem, hiszen azt hiszik, hogy az igazi gyilkos ül börtönben. Ami viszont csak egy illúzió számukra.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek