Gyász

Xantus Barbara megrendítő dolgokat mesélt Szurdi Miklós utolsó heteiről: "Azért kellett imádkozni, hogy legyen vége"

M. K.

Létrehozva: 2024.10.20.

A színésznő rendkívül meghatóan és őszintén nyilatkozott volt férjéről, kapcsolatukról és a rendező halála körüli nehéz időszakról. Xantus Barbara Szurdi Miklósról vallott.

Xantus Barbara a '90-es évek közepén házasodott össze Szurdi Miklóssal, mint mondja, kapcsolatuk egészen a rendező haláláig szoros volt. Ezért azonban keményen megdolgoztak mindketten. Szurdi Miklós 2024. februárjában halt meg súlyos betegségében, a színésznő azóta nemigen nyilatkozott gyermekei apjáról. Xantus Barbara a Palikék világa Ilyen az élet című műsorban mesélte el, milyen volt az utolsó, legnehezebb időszak a család számára, amikor a filmest már ápolni kellett.

Xantus Barbara
Xantus Barbara és Szurdi Miklós a '90-es években házasodtak össze (Fotó: Szabolcs László / hot! magazin)

Xantus Barbara és Szurdi Miklós különleges kapcsolata

– Csináltunk egy közös családi csoportot és beosztottuk egymást. Hogy én hogyan éltem meg ezt az egészet, az mindegy is, de hogy a gyerekek hogyan szoktak hozzá a gondolathoz, hogy az apjuknak az lesz a legjobb, ha vége lesz, az már egészen más kérdés. 

Mert neki már nem kis fájdalmai voltak, hanem súlyosak. Azért kellett imádkozni, hogy legyen vége. 

Most már viccesen azt szoktam mondani, hogy amikor nem volt ott, akkor nem mindig tudta, hogy mi történt velünk, most már mindent lát.

Barbara egykori házasságáról úgy nyilatkozott, hogy mindig szerették egymást, de a válás megviselte őket, mindkettőjüknek meg kellett dolgoznia a maga érzéseivel. Egy idő után barátsággá szelídült a kapcsolatuk, mint mondja, Miklós nem hétvégi apuka volt, hozzá bármikor mehettek a gyerekek, ő mindig rájuk koncentrált.

Ő mindig egy megnyugvás volt nekem, egy bástya. A gyerekeknek is azt mondom, hogy talán ebben találhatnak vigasztalást, hogy kevés olyan gyerek van, aki ennyire hordozza magában a szüleit.

Szurdi Miklósnak nagy családja volt 

Szurdi Miklós háromszor nősült. Az első felesége Gór Nagy Mária volt, akitől két fia született, Tamás (1975) és András (1977). 1988-ban elvette feleségül Appel Editet, ebből a házasságból szintén két gyermeke fogant: István (1987) és Judit (1990). A rendező harmadik házassága Xantus Barbarával köttetett és nekik is két gyermekük született: Panna (1997) és Balázs Benjámin (2003). 2015-től Szurdi új kapcsolatba kezdett, Pető Zsófia színésznő lett a választottja, vele volt az élete utolsó szakaszában. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek