Megható

Zalatnay Cini könnyekig hatódott: csoda, amit az autista Vikiből kiváltott dala

Buster

Létrehozva: 2024.10.07. 15:40

Az énekesnő gondolkodás nélkül mondott igent az AutizMuzsika kórus felkérésének, hogy az egyik legismertebb slágerét egy igazán fontos és jó ügy szolgálatába állítsák. A forgatáson pedig olyasmi történt Zalatnay Cini és az autizmussal élő fiatal lány között, ami Viki szüleit, de még a szakembereket is meglepte.

Zalatnay Cini közösségi felületein néhány napja jelent meg egy beszédes fénykép, amelyen az énekesnő látható, amint egy fiatal lány a vállára hajtja a fejét. Nem is lenne ebben a jelenetben semmi különös, ha Viki ezt a mozdulatot rendszeresen megtenné, mondjuk a barátaival, vagy akár egy-egy családtagjával. A fiatal lány azonban fél az emberi érintéstől, hiszen autizmussal éli az életét, amit ráadásul egy rendhagyó tünet kísér. Viki ugyanis nem látássérült, mégis „sötétben” tölti a mindennapjait. Ezzel az énekesnő is csak a klipforgatáson szembesült, amikor a lány mellé ült, majd a vállárra hajtotta a fejét, amivel alaposan meglepte a szüleit és a szakembereket is. Hiszen a fiatal lány „maga választotta” a vakságát, amivel párhuzamosan fejlődött az érintéstől, a közelségtől való félelme is.

Zalatnay Cini
Viki azonnal megnyugodott, amint Zalatnay Cini vállára hajtotta a fejét (Fotó: Facebook)

Zalatnay Cini érezte, hogy a lány bizonytalan és feszült

Néhány napja kaptam egy levelet az AutizMuzsika kórus vezetőjétől, aki elküldte nekem a fényképet, ami egy igazán különleges pillanatot örökített meg, bár erről akkor még fogalmam sem volt. Kiderült ugyanis, hogy Viki, aki a vállamra hajtotta a fejét, évek óta nem nyitotta ki a szemét. Hogy ennek mi a pontos oka, azt nem lehet tudni, hiszen nincs semmilyen szervi tünete. Amikor mellém ült, éreztem, hogy bizonytalan és feszült, ezért a fülébe súgtam, hogy hajtsa a fejét a vállamra. 

Később a szülei elárulták nekem, hogy maguk is alig akartak hinni a szemüknek, hiszen Viki, éppen az állapota miatt fél az érintéstől, de ő maga mondta el nekik, hogy tőlem egy cseppet sem tartott. 

Azzal, hogy kizárja a világ látványát, sokkal szenzitívebben reagál a belső dolgokra, és azt mondta a szüleinek, hogy nagyon megnyugtató volt számára a közelségem. Számomra pedig megtisztelő az a bizalom, amit Vikitől és persze a kórus többi tagjától kaptam – fogalmazott a Borsnak Zalatnay Cini, akinek egy korábbi posztjából az is kiderül, hogy egy igazán nemes törekvés mellé állt azzal, hogy az autista fiatalokkal együtt új klipet forgattak a Mindig kell egy barát című slágeréhez.

Fantasztikus élmény volt a forgatás. Rengeteg szeretetet kaptam a kórustagoktól, akik egy egészen új színt adtak a dalnak. Bevallom, számos pillanatban elérzékenyültem, de tartottam magam, mert nem szerettem volna, ha félreértik a könnyeimet. Végül, amikor beültem a kocsiba, patakokban folyt a könnyem a meghatottságtól és attól a szeretethullámtól, amit tőlük kaptam tette hozzá Zalatnay Sarolta.

Zalatnay Cini
Zalatnay Cini 2024-ben új értelmet adott a slágerének AutizMuzsikával való közös előadásával (Fotó: Facebook)

„Mindig kell egy barát...”

– Örömmel tettem eleget az autista fiatalokból álló AutizMuzsika kórus felkérésének, hogy együtt vegyük videóra a Mindig kell egy barát című dalomat. Azért tanulták meg, mert egy most zajló kampányuknak ez a dala, és ez a sor a mottója: „Mindig kell egy barát.” Ez a kampány a fővárosi felnőtt autisták életviteli mentorhálózatának létesítéséért szerveződik. 

Hogy az ötlet megvalósulhasson sok szavazatra van szükség. Nagyon támogatom az ötletet, szavazzatok ti is, mert csak az nyer majd a Fővárosi Ötletpályázaton, aki a legtöbb szavazatot kapja

– írta figyelemfelhívó posztjában Zalatnay Cini, aki mindenkit arra kér, hogy ITT adják le a szavazataikat hétfő éjfélig.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek