GASZTRONÓMIA

Krausz Gábor: A főzéshez ma már nem a rádiót, hanem Annát "kapcsolom be"

Buster

Létrehozva: 2024.11.12.

A TV2 séfje ugyan nem sok teret enged Mikes Annának a közös konyhájukban, de a profi táncosnőnek így is nagyon fontos szerep jut a családi főzések során. Sőt, Krausz Gábor azt is elárulta, hogy a munkája során is gyakran hallgat szerelmére.

A sztárséf lassan minden szinten összeköti életét szerelmével, hiszen kapcsolatuk a táncparketten indult, majd bejárták a Fülöp-szigeteket és Tajvant az Ázsia Expresszben, mára pedig már a konyhában is sikerült kialakítaniuk az összhangot. Olyannyira így van ez, hogy Krausz Gábor már egy-egy étlap kialakításában is kikéri Mikes Anna véleményét, hiszen a közös utazásaik során nemcsak a pihenésre és egymásra koncentráltak, hanem feltérképezték a meglátogatott országok gasztronómiai kincseit is. A Séfek Séfe mesterszakácsa most a Borsnak mesélt ezekről a közös szerelmes-kajálós utazásokról, és az otthoni főzések családi idilljébe is bepillantást engedett.

Krausz Gábor
Krausz Gábor Mikes Anna véleményét is kikéri a szállodalánc étlapjának kialakításakor (Fotó: Boldog Ati)

Krausz Gábor: A régi „kóstolásos módszerben hiszek...”

A kapcsolatunk elején mindketten rengeteget dolgoztunk, ami nem titok, hiszen a szerelmünk is eleve munka közben született. Onnantól kezdve pedig elindult velünk a verkli, hiszen részt vettünk az Ázsia Expresszben, ami szintén kőkemény és embert próbáló meló volt mindkettőnk számára. 

Ugyanakkor éppen a forgatáson lépett szintet a kapcsolatunk, és lettünk végérvényesen elválaszthatatlanok. 

Hazatérve aztán arra az elhatározásra jutottunk, hogy amennyire csak lehet, lazítunk a kötelezettségeinken, és arra jutottunk, hogy gyűjtjük tovább a közös élményeket. Ennek pedig a legkézenfekvőbb módja az utazgatás, így Anna egy utazást kapott tőlem a születésnapjára, ahogyan én is tőle. Az utazásaink pedig lehetőséget kínáltak arra, hogy feltérképezzük a meglátogatott országok gasztronómiai különlegességeit. Hiszen én a pihenések alatt sem tudok kibújni a bőrömből és szeretek tapasztalatokat gyűjteni ezen a téren. Nagyon szuperül alakult a nyarunk, és rengeteg inspirációt gyűjtöttem, melyeket felhasználhattam a munkám során is, hiszen jelenleg egy egyre bővülő, nemzetközi szállodalánc executive chefje vagyok. Persze egy séfnek ma már lehetősége van az interneten tájékozódni, de én jobban szeretem a „régi, kóstolásos” módszert, amiben fantasztikus társammá vált Anna – kezdte lapunknak Krausz Gábor, akire sok utazás vár még a jövőben, hiszen a szállodalánc szeretne tovább bővülni Európában, így főztjével meghódíthatja majd a Szlovéniába, Horvátországba, vagy éppen Olaszországba látogató szállóvendégeket is. És hogy miként segít ebben neki szerelme, Mikes Anna?

Krausz Gábor
Krausz Gábor a Hilaris Hotels szállodalánc executive széfjeként figyel a vendégek profi kiszolgálására (Fotó: Boldog Ati)

Krausz Gábor: „Imádom, hogy Anna imád enni”

Az utazásaink során kiderült, hogy Anna a tökéletes vendég-tesztalany, hiszen kitűnő az ízlése a gasztronómia terén is. Én ugye szakmai szempontok alapján ítélek meg egy konyhát és egy ételt, de ő egy egészen új és friss szemlélettel értékel. Anna egy igényes vendég, aki se többre, se kevesebbre nem vágyik a jónál. Nem beszélve arról, hogy külön imádom, amiért imád enni – nevetett Krausz Gábor, aki persze otthon a közös konyhájukban is szeret szerelme kedvébe járni.

Az a helyzet, hogy némi túlzással nagyon gyorsan kell a mosogatógépbe tennem mondjuk a lasagne tepsijét, mert ha nem vagyok elég szemfüles, félő, hogy azt is megeszi.

Fantasztikus érzés úgy készíteni egy ételt, hogy ott sertepertél körülöttem Hannika, miközben Anna a nappaliban ül, és szóval tart. Persze hétköznap kicsit más a helyzet, hiszen olyankor Anna estig táncórákat tart, de ilyenkor is vacsorával várom. Ha pedig hétvégén otthon vagyunk a főzés félig-meddig közösen történik. Ez annyit jelent, hogy bár a kedvesem segítene, én nem hagyom, viszont arra kérem, hogy helyezze magát kényelembe, és csak beszéljen, beszéljen és beszéljen. Ő az én megnyugtató háttérzajom. Mióta együtt vagyunk, a főzéshez nem a rádiót kapcsolom be, hanem Annát – mesélte megint nevetve a TV2 sztárséfje, aki kislányának még azt is megengedi, hogy segítsen neki a konyhában.

Ha hármasban vagyunk otthon, akkor desszertet is készítünk, amiben Hannikának tevékeny szerep jut. Ő már most jobb kókuszgolyót dob össze, mint a Séfek Séfe versenyzői – tette hozzá Krausz Gábor, majd megsúgta, hogy van már olyan étel a szállodalánc étlapján, ami azért került fel, mert a próbafőzés után Anna ezt javasolta neki.

Krausz Gábor
Krausz Gábor életében a főzés és Anna örök (Fotó: Boldog Ati)

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek