Nyereményéből street food-ot akart indítani, csak hogy az már jóval korábban összejött neki. A Séfek Séfe nyertese, Szántó Szabolcs mesélt nekünk arról, hogyan telnek napjai a győzelem óta, mi jelenti számára az álomesküvőt és hogy karácsonykor új taggal bővült a családjuk.
A Séfek Séfe döntője után Szántó Szabolcs napjai továbbra is főzéssel telnek, noha egészen más metódusban, mint azt a műsorban láthattuk. A szakács saját vállalkozást vezet, amire nagyon büszke.
– A mindennapjaim szerencsére pörgősek, vállalkozónak lenni nem egyszerű feladat, de szerintem jól csináljuk és szerencsére ezt a visszajelzést is kapjuk.
A műsort úgy indítottam, hogy ha megnyerem, akkor 500 százalékban térek vissza egy street food-dal, ezt viszont hamarabb sikerült megvalósítani, mint gondoltam. Nyitottunk a belvárosban egy nápolyi pizzázót, ami nagy vágyam volt. Nagyon büszke vagyok rá, hogy minden top minőségű, a friss bazsalikomon kívül minden alapanyag Olaszországból érkezik.
– Aki nápolyi pizzát csinál, annak kötelező egy úgynevezett ‘D.O.P.’ jelölés (oltalom alatt álló eredetmegjelölés- a szerk.), ami nélkül nem is lehetne nápolyi pizzának hívni. Sokan kérdezik, hogy nem érzem-e visszaesésnek, hogy a Séfek Séfe után pizzát sütünk, a válaszom pedig egyértelműen az, hogy nem. Szeretem az új kihívásokat, szeretem megtanulni azt, amit nem tudok és itt most nagyon sokat tudok tanulni.
Szabolcs elárulta, hogy az ünnepek általában munkával telnek, hiszen a vendéglátásban a karácsony kiemelt szezonnak számít.
Szerettem volna nyitva lenni az ünnepek alatt, ha rajtam múlt volna, minden napot bevállalok, de a menyasszonyom nem díjazza az ilyen jellegű ötleteimet. Ugyanakkor azért azt tudni kell, hogy a vendéglátásban nem igazán van szabadnap, főleg, ha az ember tulajdonosként csinálja.
– Óriási munka folyamatosan figyelni, hogy mit, hol lehet beszerezni, hol olcsóbb épp, hol jobb minőségű és ezekért az árukért el is kell menni. Egyébként azt gondolom, hogy nem csak karácsonykor lehet szeretni egymást, így én nem tulajdonítok nagy jelentőséget ennek az ünnepnek. Nekem nagyon fontos a család és nagyon szeretem is őket, velem együtt örültek, hogy megnyertem a műsort.
Szabi elárulta nekünk, hogy karácsonykor új családtaggal bővültek, meglévő francia bulldog kutyájuk, Brúnó mellé ugyanis érkezett még egy, ugyanilyen típusú kutyus, ez volt számukra a legfőbb ajándék idén. S hogy a család részéről mennyire elvárás, hogy Szabolcs különlegességeket főzzön?
– Elvárás persze – nevet Szabolcs – bár igazság szerint otthon nagyon ritkán főzök, ilyenkor nyilván nem nagy feladat nekem valamit érdekeset alkotni. De eleve az is nagyon ritka, hogy nem dolgozom.
Szabolcs menyasszonya egyébként úgy nyilatkozott, hogy bár általában ő főz otthon, Szabi nem kritizálja őt, sőt minden főztjét nagyon finomnak ítéli.
Szabi elmesélte azt is, hogy menyasszonyával már az esküvőt tervezik, bár nem hagyományos módon:
– Őszre terveztük, de nem jött össze az üzletnyitás miatt, így most a legújabb kitűzött időpontunk tavasszal lenne.
Megmondom őszintén egy külföldi esküvőnek sokkal jobban örülnék, mert pont a vendéglátás miatt rengeteg esküvőt végigcsináltam már és a sajátomon nem ezt akarom. Nekem az álomesküvő külföldön, egy menő szigeten lenne, ahol ketten, két tanúval és néhány hozzátartozóval a homokos tengerparton mondanánk ki az igent.
– Meglátjuk, mit hoz az élet, mert mindig van valami fordulat, például márciusban megyek majd a Séfek Séfe nyereményére, a kéthetes franciaországi továbbképzésre is.