Az ország egyik, ha nem a legismertebb séfje csak nehezen találta a szavakat, amikor arra kértük, értékelje a tavalyi évét. Krausz Gábor többször elérzékenyült a beszélgetés közben, különösen amikor 2024 utolsó napjai kerültek szóba. Ja, és persze elárulta, hogy 2025 minden szempontból nyerő év lesz számára és szerelme, Mikes Anna számára is.
Az ünnepi időszak végeztével elgondolkodtunk azon, hogy milyen lehetett egy sztárséf karácsonya és a szilvesztere, és milyen érzés lehetett például Mikes Anna édesanyjának a tudat, hogy Krausz Gábor ül a családi asztalnál és ő „meózza” a halászlé, töltött káposzta, bejgli kombót, amit készített. A Séfek Séfe mesterét egyébként az utolsó utáni pillanatban értük el: szombat reggel Mikes Anna és Krausz Gábor kettesben elutaztak a Maldív-szigetekre, hogy rápihenjenek az idei évre.
– Elképesztő év volt számunkra a 2024, hiszen annyi élményt és annyi munkát sikerült belezsúfolnunk Annával együtt, hogy visszatekintve nem is feltétlenül értjük, hogy volt ez lehetséges. A felsorolást egyébként kezdhetjük a Dancing with the Starsban aratott győzelmünkkel, mert bár 2023 decemberében ért véget, de mégiscsak az adta meg a kezdő lökést a tavalyi évünknek.
Nem sokkal azután jött az Ázsia Expressz, ahol végérvényesen kiderült számunkra, hogy a kapcsolatunk valahol az égben köttetett, és nincs az a feladat, nehézség, vagy ármány, ami kettőnk közé állhat
– kezdte a Borsnak Karusz Gábor, majd rátért 2024 végére, ami bizony álomszerűen alakult, vagyis megkoronázta az egész évüket.
– A vendéglátás nem az a kimondott sétagalopp, különösen ha az év utolsó időszakát nézzük. Mégis, hosszú évek óta először sikerült úgy zárnom az évet, hogy karácsonyig minden feladatomat elvégeztem itthon és Ausztriában is. Bevallom, eleinte nem is nagyon tudtam mit kezdeni a rám szakadt nyugalommal, de Hannika és Anna hamar helyrebillentettek. December 23-án letettem a kést a melóban és felvettem otthon. Rengeteget főztem, mert természetesen nem tudtam meghazudtolni magam, de most a házias, otthoni ízeké volt a főszerep és nem az volt a cél, hogy valami igazán extra, fine dining menüsört tálaljak az ünnepi asztalra. Persze, azért igyekeztem megmutatni a családnak, hogy mit is jelent, ha egy séf dobja össze a karácsonyi menüt, de visszafogtam magam és ez így volt jó – tette hozzá Krausz Gábor, aki korántsem olyan félelmetes vendég, mint ahogyan azt első nekifutásra gondolná az egyszeri háziasszony.
– Már megszoktam, hogy ha vendégségben vagyok, a háziak árgus szemekkel figyelnek, amikor az első kanál ételt emelem a számhoz. Ugyanakkor megtanultam, hogy diplomatikusnak kell lennem, így az látszik rajtam, ha valami nagyon ízlik, de az nem, ha egy étel nem annyira nyűgöz le. Persze megmondom, ha van valamilyen hiányosságot érzek, de ezt is inkább amolyan tanácsként tálalom, amiért általában hálásak a vendéglátóim, sőt el is várják, hogy őszinte legyek. Szenteste reggelén hazatért hozzánk Hannika, aki a téli szünet első napjait Palkonyán töltötte az édesanyjával és a nagynénjével. Másnap pedig Annáéknál voltunk vendégségben, ahol már kialakult egyfajta hagyomány az asztalnál. Azt számolják, hogy egy-egy fogásból hányszor szedek, és ha véletlenül, valamiből csak kétszer, akkor Anna anyukája kérdőn néz rám. Hozzá kell tennem, hogy fantasztikus háziasszony és remekül főz.
Eddig még csak egyszer fordult elő, hogy valamiből nem repetáztam, de akkor nem voltam túl jól, így az sem az ételnek szólt
– nevetett a TV2 sztárséfje, aki megsúgta, az ünnepi időszakban bizony öt-hat kilóval „gazdagodott”. Persze ez nem lényeges, sokkal inkább az a fontos, hogy a kislánya szinte ragyogott a boldogságtól, amiért rengeteg időt tudtak együtt tölteni 2024 utolsó heteiben.
– Amióta Hannika megszületett, az ünnepek körülötte forognak. Az édesanyjánál és nálunk is minden arról szólt, hogy számára megteremtsük azt a mesevilágot, amire vágyik. Igazán szerencsés kislány, hiszen minden irányban nagy a család és mindenki imádja őt kényezteti. Igaz, hogy megfogadtam, hogy nem viszem túlzásba a dolgokat, de ezt az elvemet az ünnepekkor feladom. Azt hiszem, Hannika a biciklinek örült a legjobban, amit azzal hálált meg, hogy Szenteste kicsábított minket a hidegbe és azonnal ki kellett próbálni. Maradjunk annyiban, hogy nem ez volt a nap ötlete, de csoda volt látni, ahogy ragyogott az örömtől – nevetett ismét Karusz Gábor, aki elárulta, kislánya számára a december az igazi „bulihónap”, hiszen nemcsak a karácsonyt és az újévet ünneplik ilyenkor, hanem a kislány születésnapját is. – Összegezve annyit mondhatok, hogy 2024 volt életem legjobb éve és ez csak bemelegítés volt 2025-re, amit egy utazással nyitunk meg, hiszen Anna tavaly a születésnapjára egy Maldív-szigeteki utazást kapott tőlem, aminek most jött el az ideje. Éppen szombaton indulunk és másfél hét csoda vár ránk kettesben.
Bevallom, én még soha nem utaztam télből a nyárba, szóval rettenetesen várom már
– tette hozzá Gábor, aki miután kipihenték magukat, az ötödik sebességbe kapcsol és nekilát a 2025-re előirányzott tervei, terveik megvalósításának. – Sok minden még nem árulhatok el, de annyit igen, hogy ha hazatérünk, bedurrantjuk az új évet. Óriási terveink vannak, amiknek az egyik eleme egy saját YouTube-csatorna beindítása. Persze, a gasztronómia adja majd az alapját, de új szintre emeljük a bulit egy elképesztően jó csapattal. Természetesen vannak tévés tervek is és már az is biztos, hogy új szállodával, vagy szállodákkal bővítjük a portfóliót annál a cégnél, ahol dolgozom – avatta be a Borsot 2025-ös terveibe Krausz Gábor.