KIFŐZTE

„Erre a könyvre tartalékoltuk az energiáinkat” – Gáspár Bea nemzetközi babérokra tör az új szakácskönyvével

Létrehozva: 2025.03.21.

Győzike feleségéről már régóta tudjuk, hogy nemcsak a képernyőn, a konyhában is otthonosan mozog. Gáspár Bea most egy újabb mérföldkőhöz érkezett: áprilisban érkezik az ötödik szakácskönyve, amely a roma gasztronómia világába kalauzolja az olvasókat – nemcsak itthon, hanem külföldön is!

A roma konyha különleges ízvilágát és hagyományait most még szélesebb közönség ismerheti meg, hiszen Gáspár Bea legújabb könyve nemcsak a hazai olvasókhoz jut el, hanem külföldön is megjelenik.

Gáspár Bea
Gáspár Bea túrós ropogós sütijét megismeri most a nagyvilág is (Fotó: Markovics Gábor)

„Ez lesz az ötödik szakácskönyvem, tavaly egy sem jelent meg, mert erre a könyvre tartalékoltuk az energiáinkat, és remélem, ezzel egy nagyot fogunk robbantani” – mondta lapunknak személyesen a szerző. Gáspár Bea Instagram-oldalán gyakran oszt meg tartalmakat az elkészült finomságokról. 

Gáspár Bea könyvét angolul is kiadják – Franciaország, London és Amerika már rendel is!

Az új kötet nemcsak Magyarországon lesz elérhető, hanem angol fordításban is megjelenik, hogy a világ megismerhesse a roma konyha sokszínűségét. „Franciaországba már van megrendelés, ugyanúgy, ahogy Londonba és Amerikába is” – árulta el Gáspár Győző felesége.

A külföldi kiadás különleges borítót is kap, amely még jobban kiemeli a roma kultúrát. Korábban már volt próbálkozás a nemzetközi piacon, és a könyvek szépen fogytak – most pedig egy újabb nagy dobás következik!

Gáspár Bea
Az ötödik gasztronómiai kiadványban helyet kap Gáspár Bea töltött káposztája (Fotó: TV2)

Hagyomány és újítás egy kötetben

A könyv nemcsak recepteket tartalmaz, hanem bepillantást enged a cigány kultúra hagyományaiba is. Gáspár Bea elmondása szerint az új szakácskönyvben nem csupán a tradícionális ételek szerepelnek, hanem egy kis csavarral újragondolt fogások is helyet kapnak benne, alkalmazkodva a manapság futó gasztronómiai világtrendekhez.

Áprilisban jön a nagy bemutató

A könyv április első hetében debütál, a nyomdai munkálatok már javában elindultak. A rajongók pedig már most tűkön ülve várják, hogy Bea ismét elvarázsolja őket a konyhában. Kíváncsian várjuk a világ reakcióját, mit szólnak a hagyományos, roma ételkülönlegességhez.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek