Forrás: AFP
Azt gondolnánk, hogy a királyi család szakácsainak könnyű dolga van, hiszen csak minőségi ételeket kell készíteniük, és az alapanyagok árával sem kell törődniük. Ám a királyné feladja a leckét a séfeknek, egyes ételek ugyanis ki vannak tiltva a konyhájukból.
A legtöbb ember számára a fokhagyma a főzés egyik alapanyaga. A szakácsok gyakran megduplázzák, megháromszorozzák a receptekben ajánlott mennyiséget.
A királynő azonban nem akar rossz leheletet, így a fokhagyma teljesen tiltott – állítja Cornwall hercegnője. Az ausztrál Masterchef-ben elárulta: „A fokhagyma nem-nem ... Mindig el kell hagyni a fokhagymát.” Ezt megerősítette Darren McGrady királyi séf is, aki szerint a szegfűszeg is tilos.
A kagyló szintén nem szerepelhet az étlapon, mivel nagy az ételmérgezés veszélye.
Egy volt komornyik a Woman and Home magazinnak elmondta:
Nem akarjuk, hogy a királyi család egyik tagja ételmérgezést kaPJON.
A francia csemegét 2008-ban Károly herceg betiltotta állatjóléti okokból – írja a Hello.
A királyné étlapján sem a steak, sem a tatár beefsteak sem szerepel. Az indoklás az ételmérgezés elkerülése, Darren McGrady volt séf szerint.
Mint kiderült, a királynő nem rajong az olyan nagy keményítőtartalmú szénhidrátokért, mint a tészta. Inkább az egyszerű hús- vagy halételeket részesíti előnyben zöldségkörettel. Ügy tudni, a rizst vagy a burgonyát sem kedveli.
A BBC szerint a királynő a szénhidrát-szabályra hagyatkozik itt is. Olaszországi látogatása során kikötötték, hogy a tészta és a fokhagyma mellett a paradicsomszósz sem szerencsés az ő esetében.
És végül a BBC korábban elárulta, hogy a királyi környezetben tilos túl fűszeres ételeket fogyasztani. A királynő el akarja kerülni, hogy egy-egy étkezés közben megizzadjon emiatt.
(via)