Forrás: AFP
Ki gondolná, hogy még egy olyan jóképű hercegnek is, mint Vilmos volt fiatalon, szüksége van udvarlásra, hiszen nyilvánvaló, a világ összes szingli nője szívesen omlott volna egykor a karjaiba. Ám Vilmos most elárulta, az ő szíve hölgyéért bizony meg kellett küzdenie, és mint bármelyik hétköznapi férfi, ő is azzal gazdálkodott, amivel a sármján kívül tudott, ez pedig a főzőtudománya volt.
A romantikus herceg fakanál-forgatási képességeire és csábítási praktikáira annak kapcsán derült fény, hogy bolognai mártásával egy jótékonysági szakácskönyvben szerepel. Katalin egyébként még tavaly karácsonykor árulta el azt, hogy otthon azért inkább ő főz, de a férje gyakran készít reggelit neki.
Vilmos receptje alapján vajjal és olívaolajjal indul az alap, amin a herceg hagymát párol. Ehhez ad apróra vágott sárgarépát és szárzellert, majd ha ezek is kissé megpuhultak, jöhet a sovány marha darált hús. Ezt a herceg addig párolja, amíg már nem rózsaszín (de megpirulni sosem hagyja!), majd felengedi kevés száraz fehérborral. Ha az alkohol elpárolgott, szerecsendióval fűszerezi a szószt és tejjel önti fel a húst, majd közepes lángon addig főzi, amíg a tej is elpárolog. Ekkor paradicsompürét és paradicsomkonzervet ad az ételhez, és extra alacsony lángon három órán keresztül főzi a szószt. Tálaláskor petrezselyemmel szórja meg a bolognait.