Ha a rohanó hétköznapokban valami olyasmit szeretne az asztalra tenni, amit mindenki imádni fog, nincs jobb választás egy krémes turmixnál!
A smoothie (ejtsd: szmúszi) Amerikából indult hódító útjára, és több élelmiszerüzletben már nálunk is készen kapható. Ám frissen a legjobb, és elkészítése csupán 3 percet vesz igénybe. Kiválasztjuk a kedvenc alapanyagainkat, turmixgépbe dobjuk némi vizet adunk hozzá, 1 percig mixeljük, pohárba öntjük, és máris fogyaszthatjuk. Ahogy minden finomságnál, itt is fontos a kreativitás, a gyümölcsöket és zöldségeket érdemes variálni, víz helyett jöhetnek a növényi italok, de kerülhetnek a szuperkoktélba különféle magvak is.
Jól vagyok magazin kéthetente hétfőn a Borsban - keresse az újságárusnál!
Olvasson kényelmesen: fizessen elő a Borsra!
FRISSEN VAGY FAGYASZTVA
Ha az almát, körtét, ananászt, banánt, kivit, epret, mangót stb. fagyasztott állapotában tesszük a turmixba, krémesebb állagú lesz a végeredmény. Tehát amikor egy – turmixba ideális – gyümölcs szezonja van, érdemes előre gondolkodni. Fagyasszunk le kis adagokat, így később csak elő kell kapni egyet a napi italhoz.
ÍZESÍTÉS
Bazsalikom, menta, kakukkfű: feldobják a legunalmasabb smoothie-t is – főleg a bogyós gyümölcsökhöz illenek.
NEM CSAK DÍSZ
A magfélék értékes tápanyagokban gazdagok, ezért hintsünk belőlük 1-2 teáskanállal a kész italba.
A teljes cikket keresse a Jól vagyok magazinban!