Mutatjuk: így készítse el lépésről lépésre!
Hozzávalók 4 személyre:
5 fej vöröshagyma
2 ek vaj
1 ek olaj
150 ml száraz fehérbor
1 ek liszt
1 l marhahúsalaplé
só
őrölt bors
1 db babérlevél
1 ág kakukkfű
6-8 szelet bagett
100 g sajt
Mindmegette magazin minden csütörtökön a Borsban - keresse az újságárusnál!
Olvasson kényelmesen: fizessen elő a Borsra!
Elkészítés:
1. A hagymát hámozzuk meg, és vágjuk vékony karikákra. Egy lábasban forrósítsuk fel a vajat és az olajat. Dobjuk rá a hagymakarikákat, és pirítsuk kb. 30 percig. Ezután öntsük hozzá a fehérbort, és nagy lángon forraljuk néhány percig. Hintsük meg a liszttel, keverjük el. Öntsük hozzá az marhahúsalaplét, sózzuk és borsozzuk meg ízlés szerint, ízesítsük a babérlevéllel és a leöblített friss kakukkfűvel, majd kis lángon főzzük 20 percig.
2. Közben pirítsuk meg a bagettszeleteket, és reszeljük le a sajtot. A kész levest adagoljuk hőálló tálkákba, tegyünk mindre 1-2 szelet pirítóst, és szórjuk meg némi reszelt sajttal. Tegyük a tálkákat egy nagy tepsibe, és toljuk a forró sütőbe néhány percre, amíg a sajt megolvad. Azonnal tálaljuk.
Tipp:
A sajtos pirítóst egy kevés felaprított kakukkfűvel meghintve is tálalhatja.
További receptekért keresse a Mindmegette magazint!