PR Cikkek

Mindmegette: Francia hagymaleves

Bors

Létrehozva: 2019.10.31.

Mutatjuk: így készítse el lépésről lépésre! 

Hozzávalók 4 személyre:

5 fej vöröshagyma

2 ek vaj 

1 ek olaj

150 ml száraz fehérbor

1 ek liszt

1 l marhahúsalaplé

őrölt bors

1 db babérlevél

1 ág kakukkfű 

6-8 szelet bagett

100 g sajt

Mindmegette

Mindmegette magazin minden csütörtökön a Borsban - keresse az újságárusnál!

Olvasson kényelmesen: fizessen elő a Borsra!

Elkészítés:

1. A hagymát hámozzuk meg, és vágjuk vékony karikákra. Egy lábasban forrósítsuk fel a vajat és az olajat. Dobjuk rá a hagymakarikákat, és pirítsuk kb. 30 percig. Ezután öntsük hozzá a fehérbort, és nagy lángon forraljuk néhány percig. Hintsük meg a liszttel, keverjük el. Öntsük hozzá az marhahúsalaplét, sózzuk és borsozzuk meg ízlés szerint, ízesítsük a babérlevéllel és a leöblített friss kakukkfűvel, majd kis lángon főzzük 20 percig.

2. Közben pirítsuk meg a bagettszeleteket, és reszeljük le a sajtot. A kész levest adagoljuk hőálló tálkákba, tegyünk mindre 1-2 szelet pirítóst, és szórjuk meg némi reszelt sajttal. Tegyük a tálkákat egy nagy tepsibe, és toljuk a forró sütőbe néhány percre, amíg a sajt megolvad. Azonnal tálaljuk.

Tipp:

A sajtos pirítóst egy kevés felaprított kakukkfűvel meghintve is tálalhatja.

További receptekért keresse a Mindmegette magazint!

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek