PR Cikkek

Mindmegette: Pide – török pizza

Bors

Létrehozva: 2019.11.28.

SOKRÉTŰ DARÁLTHÚS: NEM CSUPÁN HAMBURGERT, HÚSPOGÁCSÁT, ILLETVE FASÍRTOT KÉSZÍTHETÜNK BELŐLE, A TÉSZTÁKAT ÉS A ZÖLDSÉGEKET IS FELDOBHATJUK A VÁLTOZATOSAN FELHASZNÁLHATÓ ALAPANYAGGAL.

Hozzávalók 8 darabhoz:

Tészta:

500 g kenyérliszt + a nyújtáshoz

1 tasak instant élesztő

1 csapott tk só

4 ek olívaolaj

1 db tojás a kenéshez

Feltét:

1 ek olívaolaj

1 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

500 g darált marhahús

200 g darált sertéshús

100 g sűrített paradicsom

2 db kápia paprika

1/2 tk morzsolt oregánó

1/2 tk morzsolt kakukkfű

150 g trappista sajt

1 csokor friss petrezselyemzöld

Mindmegette

Mindmegette magazin minden csütörtökön a Borsban - keresse az újságárusnál!

Olvasson kényelmesen: fizessen elő a Borsra!

Elkészítés:
1. A tésztához a lisztben vegyítsük el az élesztőt és a sót. Adjuk hozzá az olajat, és apránként öntsünk hozzá 300ml langyos vizet. Dolgozzuk ki a tésztát, majd letakarva, meleg helyen kelesszük a duplájára.

2. A felforrósított olajon pároljuk meg a megtisztított és felaprított hagymákat. Adjuk hozzá a kétféle darált húst, és süssük fehéredésig. Tegyük bele a sűrített paradicsomot, a felaprított kápia paprikát, a fűszereket.

3. A megkelt tésztát gyúrjuk át, majd osszuk 8 egyforma darabra. Nyújtsuk mindegyiket oválisra. Osszuk el rajtuk a tölteléket, de körben a széleket hagyjuk üresen.

4. Formázzunk 8 kis csónakot, rendezzük el egy sütőpapírral bélelt tepsiben. A széleket kenjük meg tojással, a tölteléket szórjuk meg reszelt sajttal. 15-20 perc alatt süssük készre.

További receptekért keresse a Mindmegette magazint!

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek