SOKRÉTŰ DARÁLTHÚS: NEM CSUPÁN HAMBURGERT, HÚSPOGÁCSÁT, ILLETVE FASÍRTOT KÉSZÍTHETÜNK BELŐLE, A TÉSZTÁKAT ÉS A ZÖLDSÉGEKET IS FELDOBHATJUK A VÁLTOZATOSAN FELHASZNÁLHATÓ ALAPANYAGGAL.
Hozzávalók 8 darabhoz:
Tészta:
500 g kenyérliszt + a nyújtáshoz
1 tasak instant élesztő
1 csapott tk só
4 ek olívaolaj
1 db tojás a kenéshez
Feltét:
1 ek olívaolaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
500 g darált marhahús
200 g darált sertéshús
100 g sűrített paradicsom
2 db kápia paprika
1/2 tk morzsolt oregánó
1/2 tk morzsolt kakukkfű
só
150 g trappista sajt
1 csokor friss petrezselyemzöld
Mindmegette magazin minden csütörtökön a Borsban - keresse az újságárusnál!
Olvasson kényelmesen: fizessen elő a Borsra!
Elkészítés:
1. A tésztához a lisztben vegyítsük el az élesztőt és a sót. Adjuk hozzá az olajat, és apránként öntsünk hozzá 300ml langyos vizet. Dolgozzuk ki a tésztát, majd letakarva, meleg helyen kelesszük a duplájára.
2. A felforrósított olajon pároljuk meg a megtisztított és felaprított hagymákat. Adjuk hozzá a kétféle darált húst, és süssük fehéredésig. Tegyük bele a sűrített paradicsomot, a felaprított kápia paprikát, a fűszereket.
3. A megkelt tésztát gyúrjuk át, majd osszuk 8 egyforma darabra. Nyújtsuk mindegyiket oválisra. Osszuk el rajtuk a tölteléket, de körben a széleket hagyjuk üresen.
4. Formázzunk 8 kis csónakot, rendezzük el egy sütőpapírral bélelt tepsiben. A széleket kenjük meg tojással, a tölteléket szórjuk meg reszelt sajttal. 15-20 perc alatt süssük készre.
További receptekért keresse a Mindmegette magazint!