PR Cikkek

Mindmegette: Nagyi csörögefánkja

Bors

Létrehozva: 2020.01.30.

FÁNKŐRÜLET: RENGETEG FAJTÁJA LÉTEZIK A NÉPSZERŰ ÉDESSÉGNEK – FARSANG IDEJÉN VALAMELYIKNEK AZ ASZTALON A HELYE!

Hozzávalók 4 személyre:

  • 5-6 db tojássárgája
  • 100 g tejföl
  • 1 ek kristálycukor
  • 350 g liszt + a nyújtáshoz
  • 1 csipet só
  • 200 ml olaj 
  • porcukor a szóráshoz
  • lekvár a tálaláshoz

Mindmegette

Mindmegette magazin minden csütörtökön a Borsban - keresse az újságárusnál!

Olvasson kényelmesen: fizessen elő a Borsra!

Elkészítése:

1. Keverjük habosra a tojássárgáját a tejföllel és a cukorral. Adjuk hozzá a lisztet, a sót, és kézzel alaposan dolgozzuk össze. Ha túl kemény a tészta, tejföllel lazíthatjuk.

2. Lisztezett felületen nyújtsuk ki 2 mm vastag téglalappá, és szeljük fel 10 × 8 cmes rombuszokra. Egy késsel ejtsünk mindegyik közepén egyegy 2-2,5 cm hosszú bemetszést. Az egyik csücskét dugjuk át rajta, majd a két végét kissé húzzuk meg.

3. Bő forró olajban süssük ki a csörögefánkokat, aztán szórjuk meg porcukorral.

További receptekért keresse a Mindmegette magazint!

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek