FÁNKŐRÜLET: RENGETEG FAJTÁJA LÉTEZIK A NÉPSZERŰ ÉDESSÉGNEK – FARSANG IDEJÉN VALAMELYIKNEK AZ ASZTALON A HELYE!
Hozzávalók 4 személyre:
Mindmegette magazin minden csütörtökön a Borsban - keresse az újságárusnál!
Olvasson kényelmesen: fizessen elő a Borsra!
Elkészítése:
1. Keverjük habosra a tojássárgáját a tejföllel és a cukorral. Adjuk hozzá a lisztet, a sót, és kézzel alaposan dolgozzuk össze. Ha túl kemény a tészta, tejföllel lazíthatjuk.
2. Lisztezett felületen nyújtsuk ki 2 mm vastag téglalappá, és szeljük fel 10 × 8 cmes rombuszokra. Egy késsel ejtsünk mindegyik közepén egyegy 2-2,5 cm hosszú bemetszést. Az egyik csücskét dugjuk át rajta, majd a két végét kissé húzzuk meg.
3. Bő forró olajban süssük ki a csörögefánkokat, aztán szórjuk meg porcukorral.
További receptekért keresse a Mindmegette magazint!