PR Cikkek

Mindmegette:  Almás-répás zabmuffin

Bors

Létrehozva: 2020.02.20.

ZABOS SÜTIK: NEM CSAK KÁSÁT KÉSZÍTHETÜNK BELŐLE, DESSZERTEKHEZ IS FELHASZNÁLHATJUK A FINOM ÉS TÁPLÁLÓ GABONÁT.

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 200 g teljes kiőrlésű liszt
  • 120 g finom szemű zabpehely
  • 100 g kristálycukor
  • 70 g barna cukor 
  • 2 tk vaníliás cukor
  • 2 tk sütőpor 
  • 1/4 tk só
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 80 ml olaj
  • 240 ml tej
  • 2 db tojás
  • 2 db alma
  • 1 db sárgarépa

Mindmegette

Mindmegette magazin minden csütörtökön a Borsban - keresse az újságárusnál!

Olvasson kényelmesen: fizessen elő a Borsra!

Elkészítés:

1. Forgassuk össze a lisztet, a zabpelyhet, a háromféle cukrot, a sütőport, a sót és az őrölt fahéjat. Egy másik tálban keverjük el az olajat, a tejet és a tojásokat, majd dolgozzuk a lisztes keverékhez.

2. Az almát és a répát tisztítsuk meg, reszeljük le, és forgassuk a tésztához.

3. Osszuk szét az almás-répás masszát egy 12 darabos muffintepsi papírkapszlikkal bélelt mélyedéseiben, és süssük meg a 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt.

További receptekért keresse a Mindmegette magazint!

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek