KARAMELLES FINOMSÁGOK: AKÁR FOLYÉKONY, AKÁR SZILÁRD, ELLENÁLLHATATLAN EZ A SOKFÉLEKÉPPEN FELHASZNÁLHATÓ NYALÁNKSÁG.
Hozzávalók 8 szelethez:
Alap:
Krém:
Karamell:
Máz:
Mindmegette magazin minden csütörtökön a Borsban - keresse az újságárusnál!
Olvasson kényelmesen: fizessen elő a Borsra!
Elkészítés:
1. A kekszet daráljuk le. A vajat olvasszuk meg, és keverjük a darált kekszhez. Béleljünk ki sütőpapírral egy 20 cm átmérőjű csatos tortaformát, és egy pohárral nyomkodjuk bele a kekszes masszát. Legalább 30 percre tegyük a hűtőbe.
2. A krémhez keverjük össze a ricottát, a tejfölt, a karamellizált sűrített tejet, a vaníliarúd kikapart belsejét, valamint a porcukor nagy részét.
3. A hideg tejszínt és a maradék porcukrot verjük habbá. Óvatosan keverjük a tejszínhabot a vaníliás krémbe.
4. A zselatint tegyük 5 ek vízbe, hagyjuk állni 10 percig, aztán lassan melegítsük kevergetve, amíg elolvad. Vegyítsünk hozzá 2 ek krémet, majd forgassuk a krémhez. Simítsuk a kekszes alapra, és tegyük hűtőbe, hogy megdermedjen.
5. A karamellhez olvasszuk meg a barna cukrot, állandó keverés mellett öntsük hozzá a habtejszínt, majd adjuk hozzá a vajat, a sót, és sűrítsük be nagyjából 10 perc alatt.
6. A karamellt öntsük a torta tetejére, aztán csorgassuk rá csíkokban a megolvasztott csokoládémázt is. Szórjuk meg némi aprított dióval.
További receptekért keresse a Mindmegette magazint!