PR Cikkek

Népi gyógymóddal a síbalesetek kezelésére (x)

Címkék
egészség

Bors

Létrehozva: 2020.02.26.

A síszezon még javában tart. Mi nem úsztuk meg kék-zöld foltok nélkül. A véraláfutások, bőr alatti bevérzések ápolására számos házi gyógymód létezik.

Jég, túró, petrezselyem – Ezekkel borogathatsz!

Egy nagy esés, vagy ütődés után az (éppen) keletkező véraláfutásra tegyünk jeges borogatást, például csavarjunk jégkockát konyharuhába, de a fagyasztott zöldborsó is megteszi. Ezzel csökkentjük a fájdalmat, és a sérült erek is hamarabb bezáródnak.

Hűsítő és fájdalomcsillapító, ha hideg túróval kenjük be a zúzódott területet, amit gézzel, tiszta konyharuhával fedünk. Fél órát hagyjuk hatni.

A petrezselyemről szintén azt tartják, hogy segít ilyen esetekben. Aprítsd fel, kend a bőrödre, és kötözd be. Ez a gyógymód azonban valószínűleg jobban működik nyáron, amikor a petrezselyem jókorára megnő, és tele van értékes anyagokkal.
 

Gyógynövények és gyógyállatok

A hematómák eltüntetésében számos gyógynövény is a segítségünkre lehet. A körömvirág mellett érdemes kipróbálni az orbáncfű olajat, és a szinte mindenre jó teafa olajat is.  Kiváló még a hegyi árnika – a benne lévő hatóanyagok javítják a keringést, csökkentik a gyulladást, a duzzanatot.

A piócákat már az ókor óta használják gyógyászati célokra. A pióca nyálában lévő hirudin hatékonyan segíti a vérömlenyek felszívódását, meggyorsítja a gyógyulási folyamatot. Használjunk napjában többször is pióca kivonatot tartalmazó krémet. 

PLERUDIN FORTE visszérkrém – segíthet rövid idő alatt halványítani, esetenként megszüntetni a zavaró kékes-lilás véraláfutásokat, hajszáleres, seprűeres rajzolatokat.

Gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény.

A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek