PR Cikkek

Kert és kerti ülőhelyek a legújabb trendek szerint (x)

PR cikk

Létrehozva: 2024.08.06.

Egy saját kert egy csendes pihenőhellyel sokunk álma. Egy ilyen kert azonban sok munkát is jelent, ami rendszeres karbantartással, vagy egy tartós és kényelmes ülőhely beszerzésével jár. Különösen, ha a legtöbbet szeretnénk kihozni belőle. Nézzük hát meg a legújabb trendeket ezen a területen.

1. Rovarparadicsom

A gondosan megmunkált „futballpályára” emlíkeztető gyep fokozatosan a múlté, és helyüket sokkal érdekesebb, természetesebbnek ható kertek veszik át. Azaz olyan kertek, amelyekben a gyepet más elemekkel kombinálják, például vadvirágokkal teli ágyásokkal, a vadon élő állatok számára vízforrást biztosító kerti tavakkal, vagy az ilyen állatok számára békés menedéket nyújtó fákkal és cserjékkel. Összességében visszatérünk a természethez és jobban tiszteletben tartjuk annak biológiai sokféleségét, csak helyben talált növényeket és terményeket termesztünk - az ehető kert egy másik nagy siker -, és többet gondolunk a kis látogatókra, akik időről időre meglátogatják kertjeinket.

Fotó: unsplash.com

2. Kültéri konyha

Ha élelemről van szó, nemcsak a kertünkben élő rovarokra és egyéb kisállatokra gondolunk, hanem természetesen magunkra is. A kellemes nyári napokon kár bezárkózni, egyre inkább kimozdulnánk a szabadba. Így az egyik nagy trend a kültéri konyha, amely már régen nem csak egy “másodlagos” konyhának számít. Sőt, sokan nem elégszenek meg az egyszerű ülőalkalmatosságokkal, grillekkel és műanyag edényekkel - és egészen új szintre emelik a szabadtéri konyhájukat. A teljes méretű, kiváló minőségű edényekkel, szokásos konyhai készülékekkel és természetesen folyóvízzel ellátott mosogatóval felszerelt kültéri konyhák sem jelentenek kivételt. A kültéri kandallók is nagyon népszerűek, mivel nemcsak a közmondásos „otthon melegét” hozzák el a szabadtéri konyhába, hanem lehetővé teszik a manapság népszerű tűzön való főzést is. Gyakran kaphatók hordozható kandallók is, amelyek hasonló élményt nyújtanak, anélkül, hogy építési munkálatokra lenne szükség.

3. Szabadtéri fürdőszoba

Ma már sok kertben láthatunk olyan napelemes zuhanyzókat, amelyek a meleg nyári estéken teljes mértékben helyettesítik a szokásos beltéri alternatívákat. Ha nincs úszómedencéd, egy ilyen zuhany könnyedén átveheti annak helyét, némi jól megérdemelt felfrissülést kínálva. Elég hideg vízzel működtetni. De mi van akkor, ha a zuhanyzás helyett inkább a pihentető fürdőt részesíted előnyben? Ebben az esetben sem kell elhagynod a kertet. A kültéri fürdők ugyanis ma már szintén nem számítanak furcsaságnak. Csak keress egy csendes, jól árnyékolt sarkot, és hozd létre saját zöld kerti oázisod. Csak ne feledd, hogy ez esetben nemcsak vízellátásra és fűtésre, hanem lefolyóra is szükséged lesz.

4. Pihenősarok

Nincs szabadtéri pihenés megfelelő ülőhely nélkül. Mondj búcsút a kényelmetlen székeknek, és üdvözöld a kényelmes kültéri pihenőhelyek trendjét kanapékkal, fotelekkel, szőnyegekkel, nagy díszpárnákkal és egyéb elemekkel, amelyek korábban a belsőépítészek privilégiumai voltak. A látszólag véletlenszerűen összerakott darabok is szárnyalnak idén, különböző anyagok, színek és textúrák váltják egymást, és az egyes bútorok akár más-más gyártótól vagy teljesen más kollekcióból is származhatnak. A cél egy olyan jellegzetes tér kialakítása, ahol a család minden tagja megtalálja a saját helyét. A legfontosabb persze az, hogy az ülőfelületet az esőtől és más időjárási elemektől védett helyen alakítsuk ki. Ezután ügyeljünk arra, hogy az ülőfelületet is határoljuk el. Ez a biztonságérzet mellett magánéletet is biztosít. Nemcsak fakerítéseket, hanem fémszerkezeteket is használhatsz kúszónövényekkel vagy fényláncokkal, ami esténként megfelelő hangulatot teremt. Ha a kerted tele van csendes zugokkal, több ilyen rejtekhelyet is kialakíthatsz. Egy véletlenszerűen felakasztott hinta, egy függőágy vagy egy egyszerű, a kertre néző pad is szuper ötlet.

(x)

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek